Ελλάδα

Γρίπη των πτηνών: Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά από κρούσμα Η5Ν1 στη Βουλγαρία

Σε επιφυλακή είναι οι ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες μετά την εμφάνιση κρούσματος γρίπης των πτηνών Η5Ν1 στην Βουλγαρία. 

Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές, για το κρούσμα γρίπης των πτηνών (Η5Ν1).

Όπως σημειώνουν η μέχρι στιγμής κλινική εικόνα στις ελληνικές πτηνοτροφικές εκτροφές δεν εμπνέει ανησυχία. Δεδομένων, όμως, των εμπορικών ροών της γείτονος χώρας με την Ελλάδα, οι ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες τέθηκαν αμέσως σε επιφυλακή.

Ήδη οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων και τη λήψη δειγμάτων για να αποσταλούν για εργαστηριακές αναλύσεις στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά τα 7 παλικάρια του που σκοτώθηκαν στη Ρουμανία: Ρίγη όταν οι σοροί έφτασαν στην Τούμπα - Το τρισάγιο και η μεταφορά τους στην πατρίδα
Κάηκε η Τούμπα στον αποχαιρετισμό των 7 φιλάθλων, τη μνήμη των οποίων οι φίλοι τους τίμησαν με καπνογόνα και συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα
Πομπή 7 σορών των θυμάτων του δυστυχήματος με τους φίλους του ΠΑΟΚ