Ελλάδα

Η αμερικανική πρεσβεία καταδικάζει την επίθεση βανδαλισμού στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταδικάζει «την αποτροπιαστική επίθεση βανδαλισμού και τα αντισημιτικά γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας».

«Στεκόμαστε ενωμένοι ενάντια σε φωνές μίσους και μισαλλοδοξίας» διαμηνύει στην ανάρτησή της και σημειώνει ότι «όπως και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε στη Θεσσαλονίκη, όπου κι αν βρίσκουμε τον αντισημιτισμό, έχουμε υποχρέωση να απαντάμε».

Έρευνα της ΕΛΑΣ για την βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών από νεοναζί (pics)

Εν τω μεταξύ όπως έχει γίνει γνωστό ήδη από χθες, έρευνα διέταξε η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της βεβήλωσης του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών λίγες ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι ναζιστικά συνθήματα αλλά και το σύμβολο της Χρυσής Αυγής στους τοίχους του νεκροταφείου. Η φράση «Εβραίοι δρόμο» στα γερμανικά και τα αρχικά των SS στον τοίχο του νεκροταφείου, δίπλα από την κεντρική είσοδο προκαλούν ανατριχίλα.

Συνεργείο του Δήμου Αθηναίων έσπευσε άμεσα  και  καθάρισε τους τοίχους του Εβραικου Νεκροταφείου Αθηνων.

nekrotafeioev

nekrotafeioev

«Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους. Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα» – Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Κερατέα
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 1
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
5
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε εξώδικα για δημοσιεύματα που την ήθελαν να αγοράζει πολυτελές ακίνητο στο Ελληνικό
Τα εξώδικα αφορούν τα sites Karditsa sta akra και VoiceNews, τα οποία είχαν αναφέρει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα, αξίας 3 εκ. ευρώ, στον ουρανοξύστη που χτίζεται στο Ελληνικό
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη 11