Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Η αστυνομία εξιχνίασε τις δυο διαρρήξεις σε κατάστημα καλλυντικών στο Περιστέρι και αναζητάει τους δυο δράστες

Η αστυνομία εξιχνίασε τις δυο διαρρήξεις σε κατάστημα καλλυντικών στο Περιστέρι και αναζητάει τους δυο δράστες

Η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση των δυο διαρρήξεων σε κατάστημα καλλυντικών στο Περιστέρι. Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε τους δυο δράστες, έναν 20χρονο Αλβανό και έναν 21χρονο Έλληνα και τους αναζητάει.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαρρήξεις έγιναν με τον ίδιο τρόπο δράσης στο κατάστημα καλλυντικών στο Περιστέρι στις 31/8/22 και στις 12/9/22. Η ταυτοποίηση των δύο δραστών έγινε μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος των διαρρηκτών έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές.

Ο τρόπος δράσης των διαρρηκτών

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, από την αστυνομία τονίστηκε ότι οι δύο νεαροί, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, έσπασαν τη γυάλινη θύρα εισόδου και αφού απέκτησαν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος με γρήγορες κινήσεις αφαίρεσαν τα προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε νάιλον συσκευασίες για την εύκολη μεταφορά τους.

Οι δράστες επέλεξαν να ληστέψουν το κατάστημα και τις δύο φορές τις πρώτες πρωινές ώρες, που δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση στους δρόμους και ο φωτισμός ήταν μειωμένος. Επίσης, στο σημείο υπήρχε και συνεργός που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν στοχοποποιήσει τα εμπορεύματα αξίας του συγκεκριμένου καταστήματος πριν προβούν στις ληστείες και είχαν εξασφαλίσει τη μεταπώλησή τους.

Οι δράστες ήταν… γνωστοί της ΕΛΑΣ

Από τις έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες προϊόντων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των ληστειών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις