Ελλάδα

Η Ελλάδα αποκτά τον δικό της Οδηγό Michelin

Ένα μεγάλο βήμα για την ελληνική γαστρονομία αποτελεί η συμφωνία του ΕΟΤ με τον εμβληματικό «Michelin Guide» που υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στο Παρίσι από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Ο Οδηγός Michelin είναι ένα “brand” αναγνωρίσιμο στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του και την διεθνή αναγνώριση που προσφέρει. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς μέσω της Michelin.

Για τη σημερινή συμφωνία με τον Οδηγό Michelin o υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με τον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin, η οποία τοποθετεί επίσημα την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα της Μεσογειακής Διατροφής που αποτελεί τη βάση της τοπικής κουζίνας. Η χώρα μας βιώνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται: να συστήσουμε στους επισκέπτες μας την υψηλή γαστρονομία που διαθέτουμε ώστε να τους δώσουμε ακόμα ένα λόγο προκειμένου να ξαναεπισκεφτούν σύντομα τον αγαπημένο τους προορισμό!

Είναι αυτονόητο πως όταν μιλάμε για υψηλή γαστρονομία συνεργαζόμαστε με τους κορυφαίους του είδους. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει το δικό της εμβληματικό Οδηγό Michelin. Οι ειδικοί του Michelin ερευνούν τα εστιατόρια της πόλης και της περίφημης Riviera, και μοιράζονται τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οδηγού. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το εγχείρημα είναι μόνο η αρχή για την ανάδειξη όλο και περισσότερων γαστρονομικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά την ομάδα Michelin για την ψήφο εμπιστοσύνης και σας προσκαλώ όλους να περάσετε το επόμενο greekend απολαμβάνοντας την εξαιρετική κουζίνα της χώρας μας στα εστιατόρια που έχουν διακριθεί με αστέρι Michelin!».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που συντόνισε την πρωτοβουλία τα τελευταία δυο χρόνια, αναφέρει από το Παρίσι: «Η σημερινή συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της Michelin αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Η χώρα μας αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών.

Δουλεύουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια το πλαίσιο της συνεργασίας μας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας. Φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο και πολλή δουλειά, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Γαλλία που εργάστηκαν σκληρά, μαζί με τα στελέχη της Michelin, τα οποία οφείλω επίσης να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία μας και να ευχηθώ καλή δουλειά από εδώ και πέρα. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους δύο μεγάλους Έλληνες σεφ που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin: τον Άγγελο Λάντο και τον Έκτορα Μποτρίνι οι οποίοι με ενέπνευσαν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια πριν από δύο χρόνια, εν μέσω σκληρής πανδημίας. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Και σήμερα είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες Κωνσταντοπούλού: «Διερευνάται το περιστατικό για τυχόν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες των αστυνομικών»
«Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση της νομιμότητας, στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και στην εφαρμογή των νόμων, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και τη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μαρία Καρρά: Στον ανακριτή η χήρα του Γιώργου Τράγκα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Το βαρύ κατηγορητήριο
Ήδη ο γιος του Γιώργου Τράγκα, έχει δώσει συναίνεση έτσι ώστε το ποσό των 10.000.000 ευρώ, που αποτελούν τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, να αποδεσμευτούν - Τι λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός
Μαρία Καρρά / Γιώργος Τράγκας
«Δεν θα απαλλαγείς από εμάς» – Οι απειλές των Κινέζων στον σμήναρχο κατάσκοπο όταν τους είπε ότι θα βγει στη σύνταξη
Τυ έδωσαν μια κάρτα αναλήψεων, η οποία είχε εκδοθεί στο Χονγκ Κονγκ σε όνομα τρίτου - Με αυτή την κάρτα μπορούσε να κάνει αναλήψεις σε οποιοδήποτε ΑΤΜ ανά τον κόσμο
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Νέα κατολίσθηση έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Άρτας – Αμφιλοχίας – Αποκομμένη οδικώς η Ήπειρος
Μετά το κλείσιμο της Ιόνιας Οδού λόγω κατολίσθησης και με τη νέα κατολίσθηση, η Ήπειρος έχει ουσιαστικά αποκοπεί στα δύο από την υπόλοιπη Ελλάδα, την ώρα που οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Αμφιλοχίας - Άρτας
Ο Παύλος ντε Γκρες απαντά για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος: «Θέλω να προσφέρω στην χώρα μου, πολλά περνούν από το μυαλό μου»
«Είναι στο αίμα μου η πολιτική αλλά δεν είμαι πολιτικός», τόνισε - Τι είπε για τη σχέση του με τη Μαρί Σαντάλ και τα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Παύλος Ντε Γκρες 9