Ελλάδα

Η Μαρία Καρυστιανού στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι στην απεργία πείνας: «Δεν ξέρουμε τι έχουμε θάψει»

«Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει τόσες μέρες και το υπουργείο δικαιοσύνης και ο Άρειος Πάγος να μην έχουν κάνει τίποτα»

Στην αγκαλιά του Πάνου Ρούτσι, και με έντονη συγκίνηση, έπεσε η Μαρία Καρυστιανού κατά την συνάντηση των δυο γονέων, που έχασαν τα παιδιά τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στην πλατεία Συντάγματος. 

Η Μαρία Καρυστιανού, βρέθηκε σήμερα (21.09.2025) στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας αξιώνοντας το δικαίωμα εκταφής των οστών του αδικοχαμένου γιου του, του 22χρονου Ντένις που σκοτώθηκε στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Πείτε μου για μια χώρα στην Ευρώπη στην Αμερική που να κάθεται γονέας που έχει θάψει το παιδί του, που του το σκότωσε το κράτος να ξεκινάει απεργία πείνας, να διακινδυνεύει τη ζωή του για το δικαίωμα της εκταφής. Γιατί έχουμε δικαίωμα στην εκταφή.

Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε εκταφή και υποχρέωση να κάνουμε εκταφή γιατί δεν ξέρουμε τι έχουμε θάψει.

Πρώτον και δεύτερον και πιο σημαντικό δεν έχουν γίνει τοξικολογικές και μόνο για αυτό τον λόγο έπρεπε να γίνει αυτεπαγγέλτως η εκταφή. Και όχι μόνο να γίνει εκταφή στη συνέχεια να μας δώσουν εξηγήσεις η κυρία Αδειλίνη, γιατί ο κύριος Μπακαϊμης, γιατί ο κύριος Φλωρίδης, γιατί ο κύριος Τσόκας δεν θέλουν την εκταφή», ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού στους δημοσιογράφους.

«Ο Σύλλογος έχει στείλει δελτίο τύπου διαμαρτυρίας σε όλους τους Ευρωβουλευτές στην PETI, που είναι για το κράτος δικαίου. Έχουμε στείλει στον Επίτροπο για την Δικαιοσύνη. Έχουμε στείλει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στον Πρόεδρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Όλοι τους θα λογοδοτήσουν για αυτό που συμβαίνει. Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει τόσες μέρες και το υπουργείο δικαιοσύνης και ο Άρειος Πάγος να μην έχουν κάνει τίποτα. Τι είμαστε; Αναλώσιμοι; Να μην έχουμε φωνή; Δεν μας αξίζει αυτό», κατέληξε.

Το πρωί της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου ο Πάνος Ρούτσι ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας έξω από τη Βουλή, ζητώντας εκταφή της σορού του γιου του.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι προχωρά στην ακραία αυτή μορφή διαμαρτυρίας, διεκδικώντας εκταφή του παιδιού του και δικαιοσύνη για τα αίτια της σύγκρουσης των τρένων, που σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί στο σημείο όπου είναι γραμμένο το όνομα του γιου του, στο άτυπο μνημείο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, το οποίο έχει δημιουργηθεί με τα ονόματα των θυμάτων.

Το απόγευμα της Κυριακής, αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα στον απεργό πείνας.

 

 
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε απολογία 83χρονος παππούς στη Ρόδο για σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του με νοητική υστέρηση - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες
Βιασμός κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικη κάτω των 12 ετών, κατάχρηση ανηλίκου και αιμομιξία είναι οι βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Παιδί 1
Η στιγμή της σύλληψης της 62χρονης Διευθύντριας του ΚΕΠ στη Βοιωτία που έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη - Φωτογραφία ντοκουμέντο
«Έλεγε διάφορες φτηνές δικαιολογίες, όταν υπήρχε κόσμος στα διπλανά σπίτια φώναζε "μαμά μην φωνάζεις, έρχομαι τώρα" για να δείχνει ότι είναι στο μέσα σπίτι» λέει συγγενής της 62χρονης
Η σύλληψη της 62χρονης
24