Ελλάδα

Η Ματίνα Παγώνη έχασε μετά από 12 χρόνια την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Πρώτη δύναμη στις εκλογές το ΚΚΕ

Η ΔΗΚΝΙ, παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και με την οποία ήταν εκ νέου υποψήφια η Ματίνα Παγώνη, πήρε 1.250 ψήφους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ήττα γνώρισε η Νέα Δημοκρατία και η Ματίνα Παγώνη στις εκλογές της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), όπως φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά αργά το βράδυ σήμερα (27.03.2025).

Η μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ηττήθηκε στις εκλογές του σωματείου έπειτα από 12 χρόνια.

Στις εκλογές ψήφισαν περισσότεροι από 4.500 νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας – Πειραιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η ΔΗΠΑΚ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, επικράτησε, λαμβάνοντας 1.550 ψήφους.

Όσο για τη ΔΗΚΝΙ, παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και με την οποία ήταν εκ νέου υποψήφια η Ματίνα Παγώνη, πήρε 1.250 ψήφους.

ΔΗΠΑΚ: «Υπερήφανη απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εκλογές, η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) κάνει λόγο για υπερήφανη απάντηση στην «εγκληματική πολιτική» της κυβέρνησης και του «υπουργείου Εμπορίου Υγείας».

«Ένα μήνα μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη που συγκλόνισαν τη χώρα, οι χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής με την ψήφο τους έδωσαν περήφανη απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Εμπορίου Υγείας αναδεικνύοντας την ΔΗΠΑΚ πρώτη δύναμη.

Αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα ανήκει σε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα στους νέους που παλεύουν καθημερινά να προσφέρουν στους ασθενείς ενάντια στην βαρβαρότητα που γεννά η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της εμπορευματοποίησης και του κυνισμού της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας.

Η πρωτιά, η δύναμη της ΔΗΠΑΚ, θα κατατεθεί στον αγώνα για σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια εργασίας, μαζικές προσλήψεις, επιστημονική αξιοπρέπεια.

Η ζωή ή τα κέρδη τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο 30χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του στο Ηράκλειο - «Ο γαμπρός μου έπαιζε θέατρο» λέει η μητέρα της 28χρονης
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος και πώς η 28χρονη έπεσε μόνη της από το όχημα - «Μου είχε δώσει κλωτσιά και με είχε ρίξει κάτω ενώ ήμουν εγχειρισμένη 10 μέρες» λέει η μητέρα της
Η 28χρονη που νοσηλεύεται έχοντας σοβαρά τραύματα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Ελλάδα θεσπίζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της στα σχολεία
Η χρήση εργαλείων ΤΝ θα είναι προαιρετική και υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού, με απαγορεύσεις για deepfakes, πλήρως αυτοματοποιημένη αξιολόγηση και εισαγωγή προσωπικών δεδομένων μαθητών
Μαθητές, σχολείο