Ελλάδα

Η Μήλος αποθεώνεται από το National Geographic: Σαν τη Σαντορίνη, αλλά χωρίς την πολυκοσμία

Οι παρθένες παραλίες, τα χρώματα, η ομορφιά: το National Geographic «ψηφίζει» Μήλο… «δαγκωτό».

Το δημοσίευμα του National Geographic για τη Μήλο αναφέρεται στα γεωλογικά, αρχαιολογικά, ιστορικά και μορφολογικά ενδιαφέροντα του νησιού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, τις Κατακόμβες, την Αφροδίτη και τα ευρήματα στην Φυλακωπή.

Στο νησί «υπάρχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε όλη τη βραχώδη ακτογραμμή, θα δείτε όλα τα διαφορετικά χρώματα. Το πράσινο είναι μπεντονίτης, το κόκκινο είναι οξείδιο του σιδήρου, το μπλε είναι αμέθυστος».

«Η Μήλος προσφέρει εκπληκτικά τοπία παρόμοια με τη Σαντορίνη αλλά χωρίς πολυκοσμία. Γνωστή για την ηφαιστειακή ιστορία της, διαθέτει μια παλέτα από πολύχρωμους βράχους και πάνω από 70 παρθένες παραλίες, όπως το Σαρακίνικο ,το Κλέφτικο, τον Γέρακα, τη Φυριπλάκα και το Αμμουδαράκι», σημειώνει ο αρθρογράφος του National Geographic.

Το αφιέρωμα περιγράφει και τα γοητευτικά χωριά του νησιού, όπως ο Αδάμαντας, η Πλάκα, το Κλήμα, τα Μανδράκια και τα Πολλώνια «όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον παραδοσιακό ελληνικό πολιτισμό.

Η Μήλος, σημειώνει ο συντάκτης «είναι ένας ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μια πιο ήρεμη και αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία».

Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στις 29 Αυγούστου και υπογράφεται από την Elizabeth Warkentin.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 7χρονου στο Ζεφύρι τον Οκτώβριο του 2023
Το παιδί που έπαιζε ανυποψίαστο στην αυλή δέχτηκε τους πυροβολισμούς, έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος αλλά «έσβησε» λίγο μετά στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Αστυνομία 1
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2