Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιερέας για επίθεση σε τρανς γυναίκα σε συσσίτιο στην Καλλιθέα: «Δεν μιλάω γιατί θα με σταυρώσετε»

Ιερέας για επίθεση σε τρανς γυναίκα σε συσσίτιο στην Καλλιθέα: «Δεν μιλάω γιατί θα με σταυρώσετε»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση ενός ιερέα προς μια τρανς γυναίκα σε συσσίτιο εκκλησίας στην Καλλιθέα. Βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει τον παπά όχι μόνο να της αρνείται το φαγητό – αν και είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα -, αλλά και να την αποκαλεί «άντρα με β@@@ά». 

Την θέση του ιερέα για τα όσα έχουν γίνει, επιχείρησε να μάθει δημοσιογράφος του ALPHA. «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ…» επέμενε να λέει ο πάτερ Παύλος, έξω από τον ιερό ναό στην Καλλιθέα όταν του ζητήθηκε να κάνει μια δήλωση για τα όσα συνέβησαν με την τρανς γυναίκα στο συσσίτιο

«Να μας ενημερώσετε, να μας πείτε κάτι» είπε η δημοσιογράφος του ALPHA, ζητώντας από τον ιερέα να εξηγήσει για ποιο λόγο σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό. Και εκείνος απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση, καθώς – όπως χαρακτηριστικά είπε – «θα με σταυρώσετε». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό έγινε μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, όταν η τρανς γυναίκα, έχοντας τα απαραίτητα χαρτιά, πήγε στο συσσίτιο της εκκλησίας για να πάρει φαγητό, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας. Η αντίδραση του ιερέα, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό. 

Στο βίντεο από την χυδαία επίθεση που δέχθηκε η τρανς γυναίκα δείχνει τον ιερέα όχι μόνο να της αρνείται το φαγητό από το συσσίτιο, αλλά να και να την αποκαλεί «άντρα με β@@@ά». 

Δείτε το βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις