Ελλάδα

Ηλεκτρονικές απάτες: «Μια παύση αρκεί» – Το βίντεο που τα «λέει» όλα

«Μια Παύση Αρκεί για να Αποφύγουμε την Ηλεκτρονική Απάτη» είναι το κεντρικό μήνυμα του τηλεοπτικού σποτ στο πλαίσιο της εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ηλεκτρονικές απάτες.

Η εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση του κοινού.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σποτ «όταν λαμβάνουμε μηνύματα ή mails που ισχυρίζονται ότι είναι από την τράπεζα μας κάνουμε μια παύση. Τα διαβάζουμε προσεκτικά έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι μια πραγματική τράπεζα δεν θα ζητούσε ποτέ το PIN ή τον κωδικό μας. Διότι μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη».

Σε συγκεκριμένη ενότητα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδας της ΕΕΤ (https://www.hba.gr/info/PhishingCamp) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν όλο το ενημερωτικό υλικό για την πρόοδο της εκστρατείας ενημέρωσης η οποία ξεκίνησε στο τέλος του 2021 και θα συνεχιστεί το 2022.

Δείτε το σποτ

Ειδικότερα έχει ήδη αναρτηθεί εκτενής ενημέρωση για:

*9/12/2021 – Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο – Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

*3/12/2021 – Money mule – Μεταφορέας παράνομου χρήματος

*25/11/2021 – Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο – Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

*18/11/2021 – Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο – Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

*11/11/2021 – Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο – Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

*1/11/2021 – Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις απάτες στον «κυβερνοχώρο» (cyber scams).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δήλωση δικηγόρων καταγγελλόντων για την Κιβωτό του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος προτίμησε τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και να παρουσιαστεί ως θύμα σκευωρίας»
Σε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο πατέρας Αντώνιος, εκ των οποίων εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ή να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο
Ο πατέρας Αντώνιος
Στις φυλακές Τρικάλων ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα», σε κελί με άλλους τρεις κρατούμενους - Τι λένε οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι
«Είμαι συγκλονισμένος από τις εικόνες και τα βίντεο, μετά την έκρηξη θα σταθώ στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος
βιολάντα
Εκτέλεση 200 στην Καισαριανή: «Ήμουν 10 χρονών, ανέβηκα στη μάντρα και τα είδα όλα – Βάζανε Έλληνες, έδινε εντολή ο Γερμανός και τους σκοτώνανε»
«Ήταν ξαπλωμένοι αυτοί κάτω με τα πολυβόλα και καθάριζαν. Σύμφωνα με τις εντολές που τους δίνανε», περιέγραψε ο Τάσος Χατζηαναστασίου
Δημοπρασία στο eBay με σπάνιες φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή
5