Ελλάδα

Ιωάννινα: Απίστευτη απάτη από 47χρονο που είχε καθαιρεθεί – Έκανε παράνομες λειτουργίες

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λειτουργικά εκκλησιαστικά σκεύη, ιερατικά άμφια και εικόνες

Συνελήφθη ένας 47χρονος που έχει καθαιρεθεί από βαθμό ιεροσύνης, στα Ιωάννινα σήμερα το πρωί (18.02.2026) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων καθώς σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Η καταγγελία για απάτη αναφέρει πως ο 47χρονος, που έχει καθαιρεθεί από βαθμό ιεροσύνης, χρησιμοποιεί σπίτι μίας εκ των δύο γυναικών σε περιοχή των Ιωαννίνων, προκειμένου να τελεί με τη συνδρομή της δεύτερης γυναίκας χριστιανικές θρησκευτικές λειτουργίες χωρίς να έχει δικαίωμα, εξαπατώντας πολίτες με διάφορες υποσχέσεις.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν επιπλέον τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, που κατηγορούνται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις και υπόθαλψη, αντίστοιχα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λειτουργικά εκκλησιαστικά σκεύη, ιερατικά άμφια και εικόνες.

Η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του 47χρονου σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκτέλεση 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την «μαύρη» Πρωτομαγιά του ’44 – «Τους ακούγαμε να τραγουδούν μέσα από τα καμιόνια»
Ο φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, περιέγραψε όσα έχουν χαραχτεί στη μνήμη του, όταν χωρίς να το ξέρει βίωσε την φρίκη που «μαύρισε» τις σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
Κλεμμένο από γιατρό υπό την απειλή όπλου ήταν το αυτοκίνητο των απαγωγέων που δολοφόνησαν τον 27χρονο στη Νέα Πέραμο
Πλέον το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, με την ελπίδα να εντοπιστούν κάποια στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες
ο 27χρονος
Κιβωτός του Κόσμου: Χαμός στη δίκη, η γραμματέας σχόλασε πριν βγει απόφαση, έντονες διαμαρτυρίες από δικαστές και δικηγόρους
Για την υπόθεση κατηγορούνται επτά πρόσωπα, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πάτερ Αντώνιος και ακόμη έξι πρώην εργαζόμενοι, οι οποίοι φέρεται να χτυπούσαν, έκαναν καψόνια και τιμωρούσαν τα ανήλικα παιδιά
Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου στα δικαστήρια για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου
Έρχεται πιθανή σπασμένη «γραμμή λαίλαπας» την Παρασκευή: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και στην Αττική το Σάββατο
Παρά την πρόσκαιρη ύφεση που θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη, αναμένεται να ξανά «χαλάσει» και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Καιρός