Ελλάδα

Ήπαρ ενός ληστή μεταφέρεται στην Ελλάδα από την Κύπρο για μεταμόσχευση

Με μεταγωγικό αεροπλάνο C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αποστέλλεται απόψε στην Ελλάδα το ήπαρ νεαρού άνδρα που πυροβολήθηκε από αστυνομικό ενώ επιχειρούσε ληστεία σε φούρνο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το αεροπλάνο έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει το ήπαρ με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένει λήπτης για μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την αυγή της Δευτέρας ο νεαρός άνδρας πήγε να ληστέψει φούρνο σε προάστιο της Λευκωσίας υπό την απειλή μεγάλου μαχαιριού και βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική αποστολή έξω από τον φούρνο, στο πλαίσιο εκστρατείας για αντιμετώπιση ληστειών σε βάρος καταστημάτων εξυπηρέτησης που μένουν ανοικτά τη νύκτα.

Ο επίδοξος ληστής αρνήθηκε να αφήσει το μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος τον πυροβόλησε αρχικά στο πόδι και στη συνέχεια, όταν προσπάθησε και πάλι να τον κτυπήσει με το μαχαίρι, τον πυροβόλησε στο στήθος και στο κεφάλι.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Λευκωσίας ενημέρωσαν χθες την οικογένειά του ότι είναι κλινικά νεκρός και οι συγγενείς του έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για λήψη των οργάνων του για μεταμόσχευση.

Για το όλο επεισόδιο διεξάγεται έρευνα από τριμελή ανακριτική επιτροπή που διορίστηκε από το Γενικό Εισαγγελέα, με αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη γυναίκα που έμεινε έγκυος μετά από μεταμόσχευση μήτρας δεν κατάφερε να φέρει στον κόσμο το παιδί της

Ιατρικό θαύμα! Εκανε μεταμόσχευση μήτρας και έμεινε έγκυος!

Μητέρες με μεταμόσχευση μήτρας και εξωσωματική

Η Πολεμική Αεροπορία μεταφέρει τρίχρονο παιδάκι για μεταμόσχευση καρδιάς στην Ιταλία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
«Είμαι ράκος, θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις για όσο χρειαστείτε» λέει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου της «Βιολάντα» στους εργαζόμενους
«Ενημέρωσα τον Υπεύθυνο Ασφαλείας και του είπα συγκεκριμένα ‘υπάρχει μία μυρωδιά από αέριο’. - Μου είπε ‘θα το κοιτάξουμε» αποκάλυψε επίσης ο βοηθός υπευθύνου βάρδιας
βιολάντα
Κλείνει το Μετρό Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο για 15 μέρες, νωρίτερα παραδίδεται το Flyover λέει ο Ταχιάος
Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για νέο οδικό άξονα για τη μεταβολή των κυκλοφοριακών ροών από και προς το Πανόραμα και τη Θέρμη
Μετρό Θεσσαλονίκης
Βιολάντα – Γιος αδικοχαμένης Σταυρούλας: «Επικρατούσε ένα μπάχαλο, καμία πρόνοια για τους εργαζόμενους» – «Δε θα ησυχάσω μέχρι να πάνε όλοι στη φυλακή»
«Η μητέρα μου πήγαινε και δούλευε εκεί, για να σπουδάσουμε, για να ζήσουμε» είπε ο γιος της Σταυρούλας Μπουκουβάλα, τονίζοντας ότι «μου στέρησαν ένα κομμάτι του εαυτού μου»
Ο γιος της Σταυρούλας Μπουκουβάλα που έχασε τη ζωή της στην έκρηξη στη Βιολάντα