Ελλάδα

Ισραήλ: Ο Έλληνας Ιωνάς Καρούσης ανάμεσα στους νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έλληνας πολίτης είναι ανάμεσα στους νεκρούς από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ την Τετάρτη το πρωί (02.10.24).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, κάτοικο Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, και γιο του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση. Η οικογένειά του ζει στο Ισραήλ από το 1988.  Ο 26χρονος, ο οποίος φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ, είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

7 νεκροί και 9 τραυματίες από τα πυρά των τρομοκρατών

Σημειώνεται πως εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν το Ιράν εξαπολύει την πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Βίντεο με τους τρομοκράτες να κυνηγούν πολίτες στο σταθμό

Ανατριχιαστικά πλάνα από το χτύπημα στο Τελ Αβίβ δείχνουν δύο τρομοκράτες να κυνηγούν πολίτες στο σιδηροδρομικό σταθμό

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει δύο τρομοκράτες, ένας από τους οποίους είχε στα χέρια του αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι, ντυμένοι στα μαύρα, να περιφέρονται κατά μήκος του σταθμού του σταθμού πριν αρχίσουν να πυροβολούν και να σκοτώνουν.

 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο ένοπλοι άνδρες «εξουδετερώθηκαν» από τις δυνάμεις ασφαλείας αφού όμως σκότωσαν εφτά ανθρώπους.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ σε δηλώσεις του είπε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ.

Μετά βγήκαν και συνέχισαν να πυροβολούν πολίτες που ήταν στον δρόμο. «Δεν είναι Ισραηλινοί, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δράστες και κάνουμε έρευνες», είπε ακόμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε
Η υποχρεωτική μετάβαση στις νέες ψηφιακές ταυτότητες φέρνει σαφείς προθεσμίες και πρακτικές αλλαγές για εκατομμύρια πολίτες, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε 8
Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό ρίχνουν φως στο μυστήριο με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα
Οι ειδικοί έχουν ήδη εντοπίσει σειριακούς αριθμούς σε επιμέρους συστήματα αλλά και ψηφιακά αποτυπώματα στο λογισμικό του, που θεωρείται ότι μπορούν να αποκαλύψουν τόσο τον κατασκευαστή όσο και τη διαδρομή του
Το μυστηριώδες μαύρο θαλάσσιο drono που εντοπίστηκε από ψαράδες στη Λευκάδα 36