Ελλάδα

Και την Κυριακή… κόρλου μάρι!

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα στο Μέτσοβο, οι εκδηλώσεις για το 30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, οι οποίες θα κορυφωθούν με τον «Μεγάλο Χορό» στην Μηλιά, την Κυριακή 29 Ιουνίου.

Τη διοργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων έχουν αναλάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και ο δήμος Μετσόβου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ανταμώματος, απόψε στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν, εκδήλωση με θέμα «Βλαχόφωνος Ελληνισμός και Εθνική Παλιγγενεσία» καθώς και δρώμενα του Συλλόγου Βλάχων νομού Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος».

Αύριο Σάββατο, στις 18:00 θα γίνει παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα 30 χρόνια του Πανελληνίου Ανταμώματος των Βλάχων.

Την Κυριακή, στη Μηλιά Μετσόβου, με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων θα γίνει ο «Μεγάλος Χορός» ο «Κόρλου Μάρι» όπως αποκαλείται στη βλάχικη διάλεκτο, με τον οποίο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη με τις φλόγες στη Μαλεσίνα, έσβησε η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συννεφιά σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε άλλες περιοχές
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρος
Προφυλακίστηκε ο 17χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του τραγουδιστή Γιώργου Τσιτόγλου στην Καρδίτσα
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ την Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει και ο 18χρονος που είναι ύποπτος για συνεργεία στο έγκλημα
Καρδίτσα