Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια από το μεσημέρι του Σαββάτου 26/02

Απότομα αλλάζει ο καιρός το Σάββατο 26/02 καθώς αρχικά θα είναι αίθριος και από το μεσημέρι και μετά χαλάει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το meteo το Σάββατο αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι όμως και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τη νύχτα προς Κυριακή θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και τη νύχτα προς Κυριακή θα επηρεάσουν περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βόρειας Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 13, στην Ήπειρο από -1 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 Μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, ενώ το βράδυ θα βρέξει. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 48ωρη απεργία, κλειστά την Παρασκευή τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια
«Οι πολίτες αναγκάζονται να «βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη», καθώς δυσκολεύονται να βρουν ραντεβού στο ΕΣΥ και αναγκάζονται να πάνε στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρουν
Νοσοκομειακοί γιατροί
Ο Ψηφιακός Βοηθός προ των πυλών στα νοσοκομεία: Μειώνει τη γραφειοκρατεία για τους ασθενείς και εξοικονομεί χρόνο
Από τις αρχές του 2026, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν, μέσα από την εφαρμογή myHealth, πόσος είναι ο πραγματικός χρόνος αναμονής στα Επείγοντα των νοσοκομείων πριν καν φτάσουν εκεί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
«Επικίνδυνες βροχές και μεγάλος όγκος νερού» – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από την Παρασκευή
Προς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας πρώτα στα δυτικά και μέσα στο σαββατοκύριακο και πιο ανατολικά
Βροχές 5