Ελλάδα

Καιρός: Φθινόπωρο με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς από αύριο έως την Κυριακή – Έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο

Φθινόπωρο αναμένεται να «μυρίσει» από αύριο, Πέμπτη (28.08.24) και για τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καιρός αλλάζει, με βροχές, καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, ακόμη και κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός θα θυμίζει φθινόπωρο από αύριο έως και την προσεχή Κυριακή (01.09.24), όταν κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβριος. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

«Με τον άστατο καιρό να κυριαρχεί, θα οδηγηθούμε προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ και ο υδράργυρος θα βρεθεί σταδιακά σε φθινοπωρινή τροχιά», σημείωσε σήμερα, Τετάρτη ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αλλαγή του καιρού θα επηρεαστεί και η Αττική αύριο, όπου η αστάθεια θα είναι έντονη, ενώ δεν αναμένεται να πέσουν και βροχές σε τοπικό επίπεδο.

Τα φαινόμενα θα δυναμώσουν το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου ειδικά στην Πελοπόννησο, όπου ο καιρός αναμένεται βαρύς, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει εκεί μεγάλος όγκος βροχής.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν σταδιακά από την Κυριακή.

Πέμπτη (29.08.24)

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 30.08.24

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο (31.08.24)

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή (01.09.24)

Στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκόλλησαν σοβάδες σε σχολείο του Πόρτο Ράφτη και έπεσαν στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «κρατική αδιαφορία και υποχρηματοδότηση» που αφήνουν τα σχολεία «να ρημάζουν»
Η σχολική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη
Συγκλονίζουν οι γυναίκες Φραγκιαδάκηδων και Καργάκηδων για το μακελειό στα Βορίζια: «Κι εμείς έχουμε μίσος αλλά θέλουμε να τελειώσει αυτό»
«Έχουμε όλες αρσενικά κοπέλια, χύθηκε αίμα και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Αυτές μόνο βάζουν ‘φωτιά’ στους άντρες τους» λέει η σύζυγος του 29χρονου κατηγορούμενου
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στο κρατητήριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Την Πέμπτη περνά Αυτόφωρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι οδηγείται στην Αστυνομία, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπάρχει αντίστοιχο συμβάν στις 14 Ιανουαρίου
Πόρτα περιπολικού 5