Ελλάδα

Καιρός: Η πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες – Αναλυτικό γράφημα από την ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τρίτη, με τα φαινόμενα να είναι έντονα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ) δείχνει πως θα υπάρξουν διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο λόγω της κυκλοφορίας των συστημάτων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (ζωνική κυκλοφορία), με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

emy

Από σήμερα Δευτέρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά  Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την Τρίτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη  Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα πάντως τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική  Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα ύψη βροχής 24ωρου . Στον πρώτο τα ύψη βροχής από Δεyτέρα έως και Τρίτη 12:00 UTC και στον επόμενο από Τρίτη έως Τετάρτη 12:00 UTC.

Επίσης με σχετική ανάρτηση στο twitter υπάρχει ενημέρωση για τα ύψη βροχής ανά 6ωρο, καθώς και δύο χάρτες με τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index) o οποίος δείχνει την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον χρωματικό κώδικα του Meteoalarm.

emi emi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 42χρονος για εμπορία ανθρώπων – Βίαζε τα θύματά του, τα εξέδιδε και τα ανάγκαζε να συμμετέχουν σε ταινίες πορνό
O 42χρονος «παραμύθιαζε» τα θύματά του, ανάμεσά τους και μια ανήλικη, ότι είναι στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με «χοντρές άκρες» στο πολιτικό σύστημα
Περιπολικό
Μονή Μεγάλου Σπηλαίου: Στον ανακριτή ο ηγούμενος για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Καλάβρυτα – Έσπρωξε δημοσιογράφο
Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο, ο ηγούμενος έσπρωξε μία δημοσιογράφο που τον ρωτούσε να πει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Ηγούμενος