Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Καταιγίδες και άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ σήμερα, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Καιρός: Καταιγίδες και άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ σήμερα, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Συνεχίζεται και σήμερα (7.1.2024) η κακοκαιρία που πλήττει από χθες τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά κυρίως τις δυνατές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή.

Ένα δυνατό μπουρίνι προκάλεσε ζημιές στην Ηλεία και προβλήματα στην Αττική. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής δέντρα έπεσαν στο Ψυχικό και στην Φιλοθέη.

Τα μεσάνυχτα η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου: 

Η πρόσκαιρη επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

γ) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Μήνυμα του 112

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου, προειδοποιώντας τους για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις