Ελλάδα

Καιρός – Καύσωνας: 8,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα «ψηθούν» με 37C αύριο και 630.000 με 40αρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο καύσωνας είναι εδώ και ήδη σήμερα όλη η χώρα το… καταλαβαίνει. Τα πράγματα, όμως θα γίνουν χειρότερα αύριο Κυριακή (24.07.2022) όταν η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο, πρώτη μέρα του καύσωνα, θα φτάσει στην περιοχή των 40 C ενώ αύριο κατά τόπους θα ξεπεράσει το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον χάρτη που δημοσιεύει το meteo.gr αποτυπώνεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται τη Κυριακή, καθώς και ο πληθυσμός που θα επηρεαστεί ανά εύρος θερμοκρασίας.

Έτσι για παράδειγμα, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 C θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπων ενώ θερμοκρασίες 39 έως 43 C θα βιώσουν περίπου 630.000 ανθρώπων!

meteo artis kausonas

Σημειώνεται ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (πχ λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν λαμβάνονται υπόψη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρώην ποδοσφαιριστής, Μάριος Οικονόμου - Αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου αναζητεί η αστυνομία
Ο 34χρονος νοσηλεύεται στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία ώστε να υπάρξει νεότερη εκτίμηση της κατάστασής του
Ο Μάριος Οικονόμου
Συνελήφθη ο πατέρας του 3χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στο Ηράκλειο - Στο «μικροσκόπιο» ο θάνατος ακόμα 2 παιδιών της οικογένειας
Το 3χρονοφαίνεται να έχει κακοποιηθεί και έχει υποσκληρίδιο αιμάτωμα στον εγκέφαλο, κάταγμα που είχε προκληθεί παλαιότερα, εκδορές και εκχυμώσεις
Το ΠΑΓΝΗ