Ελλάδα

Καιρός – meteo: Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη – Πού έφτασε σήμερα ο υδράργυρος

Λιώνει η χώρα από τον καύσωνα, καθώς για ένατη συνεχόμενη ημέρα σημειώθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες ιδίως σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Βοιωτία, ενώ η αυριανή μέρα θα είναι δυσκολότερη.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Γαβαλού Αιτωλ/νίας με 40,5 βαθμούς κελσίου και ακολούθησαν Θήβα (40,1), Χαραυγή Αχαΐας (39,9) και Λειβαδιά (39,8), σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

pinakas thermokrasies

Αύριο αναμένονται ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες, με μέγιστες τιμές έως τους 43-44 βαθμούς στα ηπειρωτικά και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, την Πέμπτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 44 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 35 βαθμούς), 24 έως 38 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως τους 39 βαθμούς), 24 έως 40 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή των ανέμων μετά το απόγευμα σε βορειοδυτικούς μέτριους 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και βαθμιαία στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά τμήματα τοπικά έως τους 40-41 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 33χρονου γιατρού στα Χανιά - «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του
Η αστυνομία αναμένεται σήμερα να εξετάσει βίντεο από σούπερ μάρκετ που φέρεται να πέρασε ο γιατρός - Οι δηλώσεις του πατέρα του στο newsit.gr
γιατρός
Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Πορτοκαλί προειδοποίηση και έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Την Τετάρτη τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική χώρα, σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου
άνθρωποι με ομπρέλες μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα