Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής – Ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα

Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς η κακοκαιρία Ines συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα. 

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη, σημειώνοντας πως οι βροχές και οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου προβλέπονται: 

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

1. σήμερα Παρασκευή (16-05-25) μέχρι αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας, Διαποντίων νήσων, Παξών, Λευκάδας) και μέχρι και το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία

2. από το απόγευμα της Παρασκευής (16-05-25) και έως και το πρωί του Σαββάτου (17-05-25) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο (περιοχή Λήμνου)

3. σήμερα Παρασκευή (16-05-25) το βράδυ πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Β. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) σήμερα Παρασκευή (16-05-25) στο Αιγαίο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.

Γ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες σήμερα Παρασκευή (16-05-25) ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα (κυρίως σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νότια Πελοπόννησο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα