Ελλάδα

Κακά μαντάτα για την ανεργία – Χάθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

Αρνητικό ήταν το ισοζύγιο προσλήψεωναπολύσεων για τον Οκτώβριο, μετά από επτά θετικούς μήνες αφού όπως προέκυψε χάθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και η συνολική εικόνα για το 2013 είναι θετική κατά 130.000 θέσεις εργασίας, τα ποσοστά του Οκτωβρίου προκαλούν έντονο προβληματισμό, όσον αφορά την ανεργία στη χώρα.

Τα στοιχεία προκύπτουν από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τον Οκτώβριο του 2013 καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, και το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι αρνητικό κατά 34.999 θέσεις εργασίας.

Οι προσλήψεις ανήλθαν σε 138.408 ενώ οι αποχωρήσεις σε 173.407. Από τις 173.407 συνολικά αποχωρήσεις, οι 41.208 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 132.199 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Το επίπεδο του αρνητικού ισοζυγίου του Οκτωβρίου 2013 είναι μικρότερο κατά περίπου 30% σε σχέση με το αντίστοιχο αρνητικό του Οκτωβρίου 2012

Το επίπεδο του αρνητικού ισοζυγίου του Οκτωβρίου 2013 είναι μικρότερο κατά περίπου 30% σε σχέση με το αντίστοιχο αρνητικό του Οκτωβρίου 2012. Να σημειωθεί ότι η επίδοση του Οκτωβρίου 2013 είναι η μικρότερη αρνητική επίδοση αντίστοιχου καταγεγραμμένου Οκτωβρίου από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ όπως προκύπτει και από τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία από το 2001 μέχρι και σήμερα ο Οκτώβριος παρουσιάζει πάντα αρνητικό ισοζύγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ξαφνικός θάνατος” στους Δήμους – Λουκέτα σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα και άμεση απόλυση υπαλλήλων

Δημόσιο: φεύγουν 3.875 υπάλληλοι μέσα στο Νοέμβριο

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται “επιταγές” ως 2.700 ευρώ

Σαρώνει η ανεργία στους νέους στην Ευρώπη – “Πρωταθλήτρια” η Ελλάδα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση της Κυψέλης και οι καταθέσεις των ανήλικων - «Ο 43χρονος είχε φυλακιστεί και στη Γερμανία» λέει ο θείος του
«Συχνά πρόσεχα τα τρία ανήλικα, δεν ήξερα για νεκρό βρέφος ούτε είχα δει χρήματα στο σπίτι» είπε ο 26χρονος Αφγανός που κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με το ζευγάρι
Ο 43χρονος που συνελήφθη στην Κυψέλη, όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος