Ελλάδα

Κακοκαιρία Bora: Κλειστή παραμένει η σήραγγα στα Τέμπη

Το πρωί της Τετάρτης (04.12.2024) αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που λόγω της κακοκαιρίας Bora είχαν πλημμυρίσει οι σήραγγες στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των τρένων στη γραμμή Λάρισα – Κατερίνη.

Ήδη τα συνεργεία εργάζονται από χθες Δευτέρα για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής που έκλεισε λόγω κακοκαιρίας, προκειμένου να ανοίξει η σήραγγα στα Τέμπη.

Όμως, τα συνεργεία σταμάτησαν να επιχειρούν στο σημείο, με εντολή του ΟΣΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Παναγιώτης Τερεζάκης, τόνισε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ότι «η διαχείριση των επιβατών και των δρομολογίων είναι ευθύνη της Hellenic Train. Μέχρι αύριο, πρέπει να λειτουργεί η γραμμή».

«Τα συγκεκριμένα συνεργεία ήταν σε εικοσιτετράωρη επιφυλακή από την Παρασκευή, όταν και άρχισε η κακοκαιρία. Οπότε, οι άνθρωποι ήταν ταλαιπωρημένοι. Τα δύο συνεργεία, μαζί με άλλα, από την Αττική έως την Ειδομένη και τον Στρυμόνα», επεσήμανε για τη διακοπή των εργασιών.

«Έχει φύγει το μεγαλύτερο μέρος των νερών που είχαν εισρεύσει μέσα στη σήραγγα, τα συνεργεία απομακρύνουν τη λάσπη και τα φερτά υλικά για να αρχίσει να καθαρίζεται η γραμμή και να δοθεί στη κυκλοφορία. Εν συνεχεία η σήραγγα θα πλυθεί με μάνικες», είπε ο κ. Τερζάκης και στην ΕΡΤ.

«Προγραμματισμός μας είναι μέχρι σήμερα το βράδυ να καθαρίσουμε, μία από το δυο τροχιές, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία με μονή γραμμή. Να περάσουν πρώτα τα εμπορικά γιατί έχει δημιουργηθεί θέμα σε Αθήνα και Θεσσαλονόικη, από μεγάλο αριθμό φορτίων που πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Το βράδυ θα ολοκληρώσουμε και τον καθαρισμό στη δεύτερη τροχιά με σκοπό αύριο το πρωί να δώσουμε στην κυκλοφορία και τις δυο τροχιές. Σκοπός μας αύριο να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια», κατέληξε. 

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ένα λέπτό πριν πλημμυρίσουν οι σήραγγες από φερτά υλικά, περνά η αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη για Λάρισα– βίντεο με το συμβάν έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πνίγηκε» η Ζαγορά από την κακοκαιρία με πάνω από 99 χιλιοστά βροχής - Μεγάλος όγκος νερού και στα Ριζώματα Ημαθίας
Σχετικά με την Αττική, ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στα δυτικά και βορειοανατολικά με την «πρωτιά» να παίρνουν Βλυχάδα, Σπάτα, Νέα Μάκρη και Παλλήνη
Βροχή
Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός πριν από 4 χρόνια – Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του
Ενός λεπτού σιγή, λουλούδια και κεριά στην τελετή μνήμης για τα 4 χρόνια από τον θάνατό του στην οδό που δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα από οπαδούς του ΠΑΟΚ
Τοιχογραφία για τον Άλκη Καμπανό