Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένα χωριά και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένα χωριά και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Κατεστραμμένοι δρόμοι, πεσμένα δέντρα, μπάζα και λάσπες είναι το σκηνικό που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι χωριών να είναι αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι – και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις – χωρίς νερό και ρεύμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή άνδρες της ΕΜΑΚ σπεύδουν σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων όπου υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στα Φάρσαλα.

Στην Καρδίτσα υπάρχουν εγκλωβισμένοι στις περιοχές Καλυβάκια, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Γοργοβίτες, Πασχαλίτσα, Κυψέλη, Ερμήτσι, Γραμματικό, Ιτέα και Σοφάδες. Η ΕΜΑΚ σπεύδει με ειδικά φουσκωτά, καθώς όλες οι παραπάνω έχουν πλημμυρίσει.

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι βρίσκονται σε χωριά των Τρικάλων και συγκεκριμένα σε Φωτάδα (δίπλα στον Πηνειό Ποταμό) και στα Μεγάλα Καλύβια.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση να σταλεί ειδικός εξοπλισμός για να γίνει απεγκλωβισμός ανθρώπων, ενώ κάνει λόγο και για πολλές κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως «κατεβαίνουν τα βουνά μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, τονίζει επίσης, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται ο δήμος Παλαμά, όπου πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις κατοικίες και επιχειρήσεις τους και θα πρέπει άμεσα να γίνει ο απεγκλωβισμός τους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και στα Φάρσαλα, αν και δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις