Ελλάδα

Καλαμάτα: Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας η κορυφαία στον κόσμο για το 2025 από το Street Art Cities

Το Street Art Cities πρόκειται για ένα διεθνές μέσο που σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύει περισσότερες από 83.000 τοιχογραφίες σε 1.918 πόλεις

Η τοιχογραφία της «Μαρίας Κάλλας» στην οδό Αριστομένους της Καλαμάτας αναδείχτηκε ως η καλύτερη στον κόσμο για το 2025 από το Street Art Cities, φέρνοντας στον Έλληνα καλλιτέχνη της την αναγνωρισημότητα που του αξίζει.

Σε μια επταώροφη πολυκατοικία στην Καλαμάτα οι κάτοικοι μπορούν να θαυμάσουν την πιο διάσημη υψίφωνο, την Μαρία Κάλλας και ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος από την Πάτρα που βρίσκεται πίσω από την τοιχογραφία αναφέρει: «Από έναν μικρό δρόμο της πόλης, στην κορυφή του κόσμου. Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού. Ευχαριστώ το Street Art Cities για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Ένα μεγάλο, ζεστό ευχαριστώ σε όλους όσους ψήφισαν, μοιράστηκαν, μίλησαν για το έργο μου. Αυτή η διάκριση είναι συλλογική».

«Συνεχίζω με την ίδια τόλμη, πίστη και όραμα για έναν δημόσιο χώρο που θα μας αφορά όλους. Για έναν σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό που θα αξίζει να αγαπάμε και να μοιραζόμαστε. Ψηλά το κεφάλι!», καταλήγει στην ανάρτησή του.

«Αυτό είναι ένα έργο που αγκάλιασε την πρόσοψη ενός ολόκληρου κτιρίου με στόχο να φέρει λίγη ποίηση, χρώμα και φαντασία στην καρδιά της πόλης.

Η φιγούρα της Μαρίας Κάλλας, ανάμεσα σε κλαδιά, πουλιά και φρούτα, συμβολίζει τη σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και φύσης, μια σχέση που στη Μεσσηνία, και ειδικά στην Καλαμάτα, είναι πάντα ζωντανή και παρούσα», γράφει το Street Art Cities.

Το έργο που απεικονίζει την Μαρία Κάλλας δεν είναι μια απλή ζωγραφιά. Περιβάλλεται από έναν περιβαλλοντολογικό πλούτο, πουλιά, ελαιόδεντρα, αμπέλια, με τους καρπούς της γής. Μοιάζει με το κοσμικό δέντρο της ζωής που προσφέρει την ελπίδα, ως Πανδώρα (όλα τα δώρα).

 

Μια τοιχογραφία με πολλούς συμβολισμούς, που κουβαλά τον πολιτισμό μιας πόλεως. Η Καλαμάτα ταξιδεύει στον κόσμο, με το φώς, τα τοπία, τα προϊόντα της και μαζί της ταξιδεύει η δύναμη, η ομορφιά της Ελλάδος, η πεποίθηση ότι ένα έργο μπορεί να εμπνεύσει και να ενώσει. Ένα έργο γεμάτο αλληγορίες, εξηγεί ο κ. Κωστόπουλος. «Απλώς μετουσίωσα το πορτραίτο της Καλαμάτας στο πορτραίτο της Κάλλας, λόγω της καταγωγής του πατέρα της από την Μεσσηνία».

Το Street Art Cities πρόκειται για ένα διεθνές μέσο που σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύει περισσότερες από 83.000 τοιχογραφίες σε 1.918 πόλεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο βίντεο με 23χρονο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας σούζα: Ταυτοποιήθηκε και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση
Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 23χρονο ως τον οδηγό της μοτοσυκλέτας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προτροπή σε τέλεση αδικήματος και επικίνδυνη οδήγηση
Σούζα
Σοκαριστικοί διάλογοι νεαρών μετά την δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά - «Μακάρι να πεθάνει, ήταν τέζα»
Η αστυνομία έχει στα χέρια της την συνομιλία που έγινε μετά τη δολοφονία, μεταξύ φίλων του 23χρονου, που εύχονταν ο 20χρονος να πεθάνει, ενώ έδιναν και συμβουλές στον καθ΄ ομολογίαν δράστη για να αποφύγει την ταυτοποίηση
Καλαμαριά
20 ερωτοαπαντήσεις για την απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στην αγορά καπνικών προϊόντων και αλκοόλ στους ανήλικους θα παίξει το gov.gr, μέσω του alto.gov.gr και του events.gov.gr
Αλκοόλ
Δέκα ερωταπαντήσεις για τον αφθώδη πυρετό που «θερίζει» αιγοπρόβατα, γουρούνια και βοοειδή
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιεύει 10 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορά τον αφθώδη πυρετό και όσα όσα πρέπει αν ξέρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Αιγοπρόβατα
Απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Με QR code από gov.gr και kids wallet η ταυτοποίηση, μέσω events.gov.gr η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης
Ο οδικός χάρτης που παρουσιάστηκε και πως θα γίνονται οι έλεγχοι για να μην μπορούν οι ανήλικοι να αγοράζουν τσιγάρα και αλκοόλ - Δείτε βίντεο
A young salesman in a tobacco kiosk selling numerous kinds of cigars, cigarettes, and tobacco products. His kiosk is located on Istiklal Avenue in the heart of Istanbul city, a real smoker's heaven with vibrant cigarette packs in the neighborhood
«Ξαφνικά ένιωσα κάποιον να με αρπάζει δυνατά» περιγράφει στο newsit.gr ένα από τα θύματα του «δράκου» του Πειραιά
«Καθώς περπατούσα, δεν είχα αντιληφθεί καθόλου ότι κάποιος βρισκόταν πίσω μου» - «Τη Δευτέρα με κάλεσαν για αναγνώριση... Όταν τον είδα, τον αναγνώρισα αμέσως, χωρίς καμία αμφιβολία»
Ο «δράκος» του Πειραιά
EUDA: «Ψηλά» στη χρήση κοκαΐνης η Αθήνα – Ανησυχητική άνοδος των σκληρών ναρκωτικών στα λύματα
Προβληματισμός με τα αποτελέσματα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ναρκωτικά (EUDA), καθώς στα αστικά κέντρα της Ελλάδας επιβεβαιώνεται η ισχυρή παρουσία διεγερτικών ουσιών
Hard drugs on dark table. Drug syringe and cooked heroin