Ελλάδα

Κατά της μαζικής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος οι δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Οι δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής προχώρησαν σε κοινή δράση το πρωί και έκλεισαν τον δρόμο προς το Πάνειο Όρος, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

«Οι δύο δημοτικές Αρχές δεν αντιτίθενται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά στη μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που συμπληρώνει πως «αναπτύσσεται ερήμην του στρατηγικού σχεδιασμού των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, προέβησαν και σε κοινή δήλωση, όπου αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Οι ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων για την αποτροπή του εγχειρήματος αποτυπώνει τη θέση μας σε μια περιβαλλοντική απειλή και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τη φυσική ακεραιότητα του βουνού. Γνωρίζουμε ότι για να δημιουργηθεί ένα σύστημα ανεμογεννητριών απαιτούνται αρκετά χιλιόμετρα νέων δρόμων, πυλώνες, καλώδια μεταφοράς και τεράστιες τσιμεντένιες βάσεις. Απαιτείται δηλαδή η απαλλοτρίωση ενός μεγάλου τμήματος του ορεινού μας όγκου, που συνεπάγεται μια μη αναστρέψιμη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, που συνεπάγεται μια μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του δάσους με αποψίλωση, με καταστροφή γεωλογικών δομών και βλάστησης, με φαινόμενα διάβρωσης, με αύξηση του κινδύνου πυρκαγιάς και με ηχητική ρύπανση».

Στην ανακοίνωση, καταλήγουν λέγοντας: «Το Πάνειο όρος για τους δήμους μας είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για ήπια ανάπτυξη με μονοπάτια περιπατητικά και διαδρομές αναψυχής, καθώς και για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών του τουρισμού που εδραιώνονται παγκοσμίως».

Ο κ. Φιλίππου και ο κ. Λουκάς αναφέρουν ακόμη πως θα υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών και νομικά για την αναστολή των εργασιών και την άρση της αδειοδότησης και καλούν τους πολίτες σε ενεργοποίηση και στην περιφρούρηση του φυσικού πλούτου που διαθέτει το Πάνειο Όρος. Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί ομάδες σε 24ωρη βάση, για να αποκλείουν κάθε πρόσβαση στους εργολάβους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύσκολη νύχτα στα Βορίζια και φόβοι για αντίποινα στη βεντέτα με τους δύο νεκρούς – Πληροφορίες ότι ο νεκρός πυροβόλησε πρώτος
Την Κυριακή η κηδεία του 39χρονου - Τα 15 λεπτά «εμφύλιου πολέμου» που έσπειραν τον τρόμο και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κάνουν έρευνες
αστυνομικοί στα Βορίζια 14
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
9