Ελλάδα

Καταδίκασε η Τουρκία τους βανδαλισμούς σε νεκροταφείο στην Ίμβρο

'Αγνωστοι εισέβαλαν στο νεκροταφείο της Παναγίας και ουσιαστικά το ισοπέδωσαν!

Καταδικάζει τους βανδαλισμούς σε ελληνορθόδοξο νεκροταφείο στην Ίμβρο, με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο “ενημερώθηκε με λύπη σχετικά με το γεγονός ότι τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου, καταστράφηκαν πολλοί τάφοι σε νεκροταφείο” στην Ίμβρο.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι “μετά από καταγγελία του Μητροπολίτη Ίμβρου προς την εισαγγελία, έχει ξεκινήσει αμέσως σχετική έρευνα για την σύλληψη και τιμωρία των δραστών” και ότι “οι αρχές έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών”.

78 χριστιανικούς τάφους κατέστρεψαν βάνδαλοι που εισέβαλαν στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στις 29 Οκτωβρίου, δηλαδή στην επέτειο για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι τουρκικές αρχές που διενήργησαν αυτοψία, διαπίστωσαν την τεράστια καταστρφή. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που σημειώνεται τέτοιας μεγάλης έκτασης επίθεση με στόχο την ελληνική κοινότητα της Ίμβρου.

Παρέμβαση Οικουμενικού Πατριάρχη

Στην επίθεση στο κοιμητήριο της Ίμβρου, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα του Αγίου Δημητρίου της Ξηράς Κρήνης, όπου σήμερα χοροστατούσε. «Ερχονται πάλι δυσάρεστα πράγματα, όπως είχαμε εχθές την πληροφορίαν ότι έγινε εισβολή και επιδρομή σε ένα Κοιμητήριόν μας εις την Ίμβρον, εις την πρωτεύουσαν της νήσου και εβεβηλώθησαν πάρα πολλοί τάφοι, έσπασαν τους Σταυρούς «οι γνωστοί άγνωστοι», είπε ο Πατριάρχης και εξέφρασε την ελπίδα «ότι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν δεόντως οι υπεύθυνοι». 

«Με το αγωνιστικόν φρόνημα το οποίον διακρίνει την εδώ ομογένειαν ελπίζουμε ότι σύντομα θα φθάσουμε εις το ποθούμενον αποτέλεσμα, με την ευρωπαϊκήν προοπτικήν της Τουρκίας και με τους αγώνες και τις προσπάθειες των αρμοδίων παραγόντων και αρχών, ελπίζουμε ότι όλα θα βελτιωθούν», είπε ακόμα ο Πατριάρχης. 

   

Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του