Ελλάδα

Καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για το θάνατο μοτοσικλετιστή λόγω του κακού οδοστρώματος

 Σε φυλάκιση τριών ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Δημοτικών Έργων και Οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης Βαγγέλη Δημητρίου, καθώς κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, κοντά σε σταθμό του υπό κατασκευή έργου του Μετρό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω κακής συντήρησης του οδοστρώματος.

Για την ίδια υπόθεση το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε την ίδια ποινή στον άλλοτε προϊστάμενο της διεύθυνσης Οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στον υπεύθυνο μηχανικό της αναδόχου κοινοπραξίας που είχε αναλάβει για λογαριασμό της «Αττικό Μετρό» την κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού (Βενιζέλου).

Το δυστύχημα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2009, όταν 33χρονος μοτοσικλετιστής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λόγω της κακής συντήρησης του οδοστρώματος, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να πέσει αρχικά πάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο και στη συνέχεια να παρασυρθεί από διερχόμενο λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος και ο τότε προϊστάμενος Οδοποιίας, δεν μερίμνησαν για τη συντήρηση του οδοστρώματος, ενώ ο μηχανικός δεν προέβη σε αποκατάσταση του οδοστρώματος, όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού και πριν παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Αντίθετα, αθώωσε τον οδηγό του ΟΑΣΘ, που κάθισε για το ίδιο περιστατικό στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν των ευθυνών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Τραγωδία στην άσφαλτο με νεαρή γυναίκα οδηγό!

Τρία παιδιά και η μητέρα τους τραυματίες από σύγκρουση με κλούβα των ΜΑΤ στην Καισαριανή!

Πιερία: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – Σκοτώθηκε ο πατέρας μπροστά στα τρίχρονα παιδιά του!

Έχασε την κόρη του σε τροχαίο και δε δικαιούται έξοδα κηδείας γιατί ήταν…χωροφύλακας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: «Μας έδειχνε σημάδια αυτοτραυματισμού, έψαχνε κινητό με 50 ευρώ και ζητούσε να της βρούμε δουλειά»
Νέες αποκαλύψεις για την αγνοούμενη Λόρα - Οι «σκοτεινές» σκέψεις, η σχεδιασμένη φυγή και οι γονε΄ςι της που αρνούνταο οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και κάνουν ό,τι μπορούν για να την βρουν
Η 16χρονη Λόρα
«Θα με σκότωνε, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά» είπε ο 44χρονος στον αδερφό του μετά τη δολοφονία στο Αγρίνιο
Ο αδερφός του 44χρονου είπε ότι τα πράγματα με το θύμα είχαν ξεφύγει από το περασμένο Πάσχα, όταν ο 50χρονος πίστευε πως ο δράστης είχε συνάψει σχέση με τη γυναίκα του
Το αυτοκίνητο, το θύμα (κάτω) και ο δράστης (επάνω)