Ελλάδα

Καταγγελία για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: «Υποψιάζονταν καρκίνο αλλά δεν τον έβρισκαν – Πήραν ιστό από λάθος σημείο»

Συγγενής ασθενούς κατηγορεί τους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου για λανθασμένη διάγνωση

Νέα καταγγελία για τους χειρισμούς στα στρατιωτικά νοσοκομεία βλέπει το «φως» της δημοσιότητας, μία ημέρα, μάλιστα, από το «ξήλωμα» της ηγεσίας του Υγειονομικού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτή τη φορά η καταγγελία αφορά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας. Συγγενής ασθενούς περιγράφοντας τον Γολγοθά στον οποίο μπήκε ο πατέρας της, κατηγορεί τους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου για λανθασμένη διάγνωση.

«Ο πατέρας μου ξεκίνησε με κάποια δύσπνοια από τον Σεπτέμβριο του  2022. Είχαμε κάνει κάποιες παρακεντήσεις. Επειδή δεν μπορούσαν να γίνονται συνέχεια αυτές, έγινε μία μόνιμη παροχέτευση στον πνεύμονα για να βγάζει το υγρό το οποίο είχε. Παράλληλα, εκείνη τη στιγμή πήραν κάποια δείγματα γιατί υποψιάζονταν ότι υπήρχε κακοήθεια αλλά έπρεπε να πιστοποιηθεί μέσω βιοψιών» είπε η κόρη του μιλώντας στο Μega.

Σύμφωνα με την ίδια, επειδή ήξεραν ότι θα καθυστερήσουν πάρα πολύ στο νοσοκομείο, τους παρότρυναν να πάρουν τα δείγματα και να απευθυνθούν σε εξωτερικά εργαστήρια.

«Μας υπέδειξαν 2 – 3, επιλέξαμε ένα να πάμε. Καθυστέρησε η απάντηση έναν μήνα, ο πατέρας μου εν τω μεταξύ είχε πάθει μέσα στο νοσοκομείο μία λοίμωξη» ανέφερε.

Αν και τα αποτελέσματα «βγήκαν αρνητικά», η οικογένεια αποφάσισε να απευθυνθεί και σε δεύτερο εργαστήριο. «Όταν βγήκαν τα δεύτερα αποτελέσματα, που ήταν και αυτά αρνητικά, είχαμε φτάσει σχεδόν Χριστούγεννα, δεν είχαμε να κάνουμε κάτι περαιτέρω παρά μόνο ότι έπρεπε να φύγει από το νοσοκομείο μετά από τόσες ημέρες νοσηλείας και αν μάζευε υγρό να κάνουμε ξανά παρακέντηση» επισήμανε.

«Πήραν ιστό από λάθος σημείο»

«Ξανακάναμε παρακέντηση αλλά καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όλοι υποψιάζονταν καρκίνο αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν. Πήγαμε σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, κατευθείαν ο χειρουργός μάς είπε ότι θα πρέπει να γίνει PET SCAN. Εκεί βρέθηκαν οι εστίες που ήταν πολλαπλές» περιέγραψε.

 «Μάλλον πήραν ιστό από λάθος σημείο», κατήγγειλε η κόρη του ασθενούς, ο οποίος μετά από λίγο καιρό δεν τα κατάφερε και κατέληξε. «Υπήρχαν πιθανότητες (να σωθεί)» σημείωσε.

 

Τέλος, μέσω της καταγγελίας που έκανε η ίδια, απεύθυνε έκκληση να αναβαθμιστεί ο χώρος της Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα