Ελλάδα

Καταργείται το οικονομικό βοήθημα για τους αιτούντες άσυλο εκτός δομών

Καταργείται από 1η Ιουλίου 2021 το οικονομικό βοήθημα για τους αιτούντες άσυλο που δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ή συνεργαζόμενους με το υπουργείο φορείς. 

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ότι οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς. 

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Μάρτιο του 2021 ο αστικός πληθυσμός, δηλαδή οι ωφελούμενοι εκτός δομών και διαμερισμάτων, ήταν περίπου 25.000, ενώ συνολικά οι αιτούντες άσυλο που έλαβαν οικονομικό βοήθημα ήταν 64.500. Η πλειοψηφία του αστικού πληθυσμού διαμένει στην Αττική.

Από την 1η Ιουλίου το οικονομικό βοήθημα θα παρέχεται μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελούμενων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης, διευκρίνισε σχετικά ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, σε ενημέρωσή του προς τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται τέλος ότι την 1η Ιουλίου το υπουργείο παίρνει από την Ύπατη Αρμοστεία τη «σκυτάλη» της διαχείρισης του οικονομικού βοηθήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 43χρονος με είχε χτυπήσει, έπινε και ήταν αδιάφορος» - Τι κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή για τη δολοφονία του στην Αγία Παρασκευή
Η οικονομολόγος σε αρχικές της καταθέσεις ανέφερε ότι ο Πολωνός καθηγητής την κακοποιούσε, όμως ο αδελφός του θύματος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη ήταν αυτή που τον κακομεταχειριζόταν
Η 43χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της στην Αγία Παρασκευή
1
Το δείπνο τρεις μέρες πριν την δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, τα χρέη των 50.000 ευρώ και οι απειλές του 35χρονου δράστη
Ο δολοφόνος στην διαδρομή Ναύπλιο - Αθήνα ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και είχε κουκουλωθεί με μια μπλε πετσέτα, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 8
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει από θαύμα, πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» λέει ο δικηγόρος του για τη φωτιά στο διαμέρισμα της Πατησίων
«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει "βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου", αυτή τη στιγμή ο Πέτρος δεν θα ήταν στη ζωή»
Πέτρος Φιλιππίδης 12