Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Καθαρίστριες Δρομοκαΐτειου: Μας σταυρώνουν πασχαλιάτικα [pics, video]

Καθαρίστριες Δρομοκαΐτειου: Μας σταυρώνουν πασχαλιάτικα [pics, video]

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας κάνουν από νωρίς το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου. Αφορμή, οι επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων καθαριστριών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Λίγο μετά τις 10 το πρωί επικράτησε ένταση με τις συγκεντρωμένες να χτυπούν τα ρολά που ήταν κατεβασμένα.

Όταν οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να μην το κάνουν αυτό, οι συγκεντρωμένες καθαρίστριες έκλεισαν για λίγη ώρα τον δρόμο αλλά τον άνοιξαν σχεδόν αμέσως για να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί.

Οι καθαρίστριες καταγγέλλουν ότι η τελευταία απόλυση είχε γίνει πριν από ένα μήνα περίπου. Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε  διαβεβαιώσει ότι κανείς δεν θα απολυθεί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η ηγεσία του υπουργείου είχε τότε δεσμευτεί ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών, ωσότου γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Παρόλα αυτά, πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών, οι οποίες εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το Δρομοκαΐτειο.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις