Ελλάδα

Καθημερινή ταλαιπωρία για 12.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες μαθητές χάνουν από την Τετάρτη τα μαθήματά τους αφού, οι οδηγοί των ιδιωτικών λεωφορείων που τους μετέφεραν από και προς τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του νομού τράβηξαν χειρόφρενο.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Το πρωί της Τετάρτης προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Ολγας.

Kαι έτσι άρχισε ένας νέος γύρος ταλαιπωρίας για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες πρέπει να αναζητήσουν λύσεις για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών τους.

Μιχάλης Πεζίκογλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης.

“Μόνο τα ΑΜΕΑ θα μεταφέρουμε δηλώνει στο NEWSIT”, ο πρόεδρος τουριστικων πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Και προσθέτει: “Aυτη τη στιγμή με το χειρόφρενο στα 220 λεωφορεία που εκτελούν τις μεταφορές, βρίσκονται στο δρόμο περίπου 12.000 μαθητές σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές που μεταφέρουμε δεν είναι παιδιά πλουσίων που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, είναι φτωχών ανθρώπων που δεν μπορούν να χάνουν τη δουλειά τους για για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Είναι μαθητές και απο διάφορα χωριά απομακρυσμένα που έχουν δυσκολη πρόσβαση. Τα μόνα παιδιά που μεταφέρουμε είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης δεν θα πάνε σχολείο!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Ηράκλειο: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο οδηγό που θεωρούσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του γιου του
Ο δράστης πυροβόλησε τον 20χρονο τέσσερις φορές, ενώ τον τράκαρε επίτηδες για να σταματήσει το όχημά του - Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ενώ μαζί του είχε και το όπλο της δολοφονίας
Τροχαίο και πυροβολισμοί στο Ηράκλειο
86