Ελλάδα

Κάτω Πατήσια: Έρευνα στο κινητό και τον υπολογιστή του 12χρονου που αυτοκτόνησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια και οι φίλοι του 12χρονου μαθητή που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια.

Το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του μέσα στο δωμάτιό του στο σπίτι της οικογένειας στα Κάτω Πατήσια καλώντας άμεσα το ΕΚΑΒ, χωρίς όμως οι διασώστες να καταφέρουν να το σώσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δίπλα στον 12χρονο μαθητή βρέθηκε το κινητό τηλέφωνό του.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς του παιδιού ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες παγκρατίου για το περασμένο Σάββατο, στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του loutraki365.gr που μίλησε στην ΕΡΤ το παιδί – που ζούσε με την μητέρα και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση – βρήκε η ίδια η μητέρα, έπειτα από σύντομη απουσία από το σπίτι.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ενδεχόμενο αυτοκτονίας σε αυτές της ηλικίας είναι αρκετά σπάνιο, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως ο 12χρονος είτε έπεσε θύμα bullying είτε συμμετείχε στη φονική «πρόκληση» δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

 

Το φονικό «blackout challenge»

H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «blackout challenge», ενθαρρύνει ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να… ανεβάσουν βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο. 

Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
Το ναυάγιο της Ζακύνθου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της - «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά
«Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν», προσθέτει η σπιτονοικοκυρά
Ειρήνη Μουρτζούκου
2