Ελλάδα

Κεραμέως για σχολεία: Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα

Το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Στο τραπέζι και το σενάριο για Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε για τα σχολεία η Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (02.04.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μίλησε επίσης για τις Πανελλαδικές και το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους.

Click4more Πάσχα στο χωριό; Απόδειξη! Μόνο με το εκκαθαριστικό η μετακίνηση

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι ακόμη κι αν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν ανοίξουν μετά το Πάσχα, η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα χαθεί. Στόχος του υπουργείου, είπε η Νίκη Κεραμέως, είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν, βέβαια, εξαρτάται άμεσα από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Το αν θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους και μείωση της ύλης «θα καθοριστεί όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», τόνισε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις Πανελλαδικές. Ο μόνος λόγος να γίνουν οι εξετάσεις το φθινόπωρο θα ήταν αν οι ειδικοί απαγόρευαν τους συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. Για την ώρα, πάντως, «δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 147.000 οι αιτήσεις για το Youth Pass για νέους 18 και 19 ετών - Μέχρι 15 Μαΐου η προθεσμία, ποιοι είναι οι δικαιούχοι
«Όλοι οι δικαιούχοι λαμβάνουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να πάνε σε συναυλίες, να μείνουν σε κάποιο κατάλυμα»
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας