Ελλάδα

Κερατσίνι: Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ για το “αλαλούμ” με το κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σχετικά με το κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο στο Κερατσίνι και το “αλαλούμ” που επικράτησε αφού αρχικά ο μαθητής είχε ενημερωθεί πως είναι αρνητικός και πήγε σχολείο.

Όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, δεν φέρει καμία ευθύνη για το λανθασμένο αποτέλεσμα καθώς αυτό ανακοινώνεται από το εργαστήριο που έχει κάνει το τεστ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

“Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν σε λανθασμένη διάγνωση τεστ σε μαθητή στο Κερατσίνι (αρχικά αρνητικός και τελικά θετικός στον κορωνοϊό) αξίζει να διευκρινιστεί, ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.

Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή”

Τι δηλώνει στο newsit.gr ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου 

Μιλώντας στο newsit.gr, ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε πως “Μιλάμε συνεχώς με τον ΕΟΔΥ για το αν χρειαστεί κάτι και λειτουργούμε κανονικά. Το παιδί ανέβασε πυρετό και στο πρώτο τεστ για κορονοϊό που έκανε βγήκε αρνητικό. Όταν ήρθε την Δευτέρα για τον Αγιασμό ήταν ασυμπτωματικό.

Στην πορεία ενημερώθηκα πως είχε γίνει λάθος με το αποτέλεσμα, το οποίο τελικά ήταν θετικό. Το παιδί αν και ήρθε σε επαφή και με τους υπόλοιπους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του, ωστόσο φορούσε μάσκα όπως όλοι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1