Ελλάδα

Κικίλιας για κορονοϊό: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους»

“Για εμάς στο υπουργείο Υγείας δεν τίθεται θέμα διακοπών και εορτών. Συνεχίζεται μια τεράστια προσπάθεια για τους ασθενείς με Covid 19, και για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό και με την εκστρατεία εμβολιασμού και με όλο το πλάνο αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης εμβολίων”, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή για τους εμβολιασμούς.

“Είναι μια προσπάθεια και μια μάχη η οποία θα διαρκέσει και τους επόμενους μήνες και ευελπιστούμε και με τη δική σας βοήθεια και του ελληνικού λαού, να ευωδοθεί με επιτυχία”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε: “Οι εξελίξεις είναι σημαντικές, ελπιδοφόρες. Έχουμε φτάσει στο σημείο της αρχής του τέλους, μιας τεράστιας περιπέτειας και κρίσης της δημόσιας υγείας, μιας πανδημίας που παρουσιάζεται στον κόσμο μια φορά στα 100 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμβολιάζομαστε και παύουμε να τηρούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, να κρατάμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, να προσέχουμε την υγιεινή μας, να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Σημαίνει όμως ότι υπάρχει ελπίδα μπροστά μας και σε αυτό το πνεύμα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε”.

Ο Κικίλιας και οι εμβολιασμοί

Όπως εξήγησε, η τροπολογία που καταθέτει απόψε στη Βουλή έχει να κάνει με τη νομοθέτηση όλης της διαδικασίας που έχει σχέση με την προμήθεια των εμβολίων, με την αποθήκευσή τους, την αδειδότηση των εμβολίων από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμού, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, με τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού για να καταχωρούνται οι πολίτες που εμβολιάζονται, με την προτεραιοποίηση των εμβολιαζομένων κατά του κορονοϊού, με τις οδηγίες της Εθνικής Αρχής Εμβολιασμών.

Click4more: Κορονοϊός: «Πρεμιέρα» για το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα – Πόσες δόσεις περιμένουμε

“Όποιες αποφάσεις πήραμε όλο τον τελευταίο μήνα, όποιες αποφάσεις έλαβε η Εθνική Αρχή Εμβολιασμού”, περιλαμβάνονται σε αυτή την τροπολογία, είπε ο Βασίλης Κικίλιας και υπογράμμισε ότι οι διατάξεις είναι σύμφωνες με την κείμενη και ευρωπαϊκή νομοθεσία και με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ, εκ μέρους των κρατών μελών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι σοκαριστικοί διάλογοι των 22χρονων δραστών μετά τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: «Που πας να με μπλέξεις» – «Έχω άνθρωπο από μέσα»
Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για το φονικό οι 22χρονοι κατηγορούμενοι - Συγκλονίζει η κατάθεση του εργοδότη τους και φίλου του ανιψιού του 68χρονου: «Δεν μίλησα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω»
Οι δύο κατηγορούμενοι της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Γωγώ Τσαμπά: Από την πίστα, στο εδώλιο – Ο σχολικός χορός, το τηλεφώνημα στην αστυνομία και η δίκη που δεν έγινε
Η γνωστή τραγουδίστρια και ο συγκατηγορούμενός της κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ησυχίας και απείθεια, με το περιστατικό να έχει σημειωθεί το 2021, περίοδο κατά την οποία ίσχυαν ακόμη και κάποιοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας
Η Γωγώ Τσαμπά
Η Βούλα Πατουλίδου «αποχαιρέτησε» τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο: «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς ζήτω κι εσύ, όπου κι αν βρίσκεσαι»
Στο «αντίο» της, η πρώην αθλήτρια θυμήθηκε τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1992, όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος τη συνεχάρη live σε συναυλία στη Λευκωσία
Διονύσης Σαββόπουλος
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας ανακοινώνει η τροχαία για τις ημέρες του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου
Ακόμα σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων για συγκεκριμένες ώρες και μέρες
κίνηση