Ελλάδα

Κηρύχθηκε παράνομη η απεργία στα ΚΕΠ

Παράνομη κήρυξε την απεργία που πραγματοποιείται σήμερα στα ΚΕΠ όλης της χώρας το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 463/2021 απόφασή του αναγνώρισε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε και πραγματοποιείται σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ, είναι παράνομη αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών. Στην ανακοίνωσή σχετικά με την απεργία της 29ης Ιουλίου 2021 των εργαζομένων στα ΚΕΠ, από τα τρία υπουργεία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου κοινοποιήθηκε στα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών εξώδικη δήλωση – γνωστοποίηση προκήρυξης απεργίας της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΠΟΣΕΚΕΠ). Με την παρούσα, η ΠΟΣΕΚΕΠ ενημέρωσε το Ελληνικό Δημόσιο ότι προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση για την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021. Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τους αρμόδιους υπουργούς, προσέφυγε άμεσα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αιτούμενο την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης (άλλως καταχρηστικής), καθώς -εκτός των άλλων- δεν τηρήθηκε η νόμιμη προθεσμία γνωστοποίησης που πρέπει να προηγηθεί της απεργίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 463/2021 απόφασή του αναγνώρισε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε και πραγματοποιείται σήμερα είναι παράνομη.

Τα αρμόδια υπουργεία στηρίζουν τα ΚΕΠ και τους εργαζομένους σε αυτά. Παράλληλα, οι απλουστεύσεις και οι ψηφιοποιήσεις διαδικασιών έχουν μειώσει σημαντικά τόσο τις επισκέψεις των πολιτών όσο και το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων στα ΚΕΠ, και ποτέ τα υπουργεία δεν αρνήθηκαν το διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΚΕΠ επέλεξε συνειδητά να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες με μια απεργία παράνομη, χρησιμοποιώντας προσχηματικά αιτήματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας – Κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία
«Η άσκηση ποινικής δίωξης αποκαλύπτει ότι στελέχη του λιμεναρχείου επιχείρησαν με μεθοδικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον αυτόπτη μάρτυρα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο Σήφης Βαλυράκης