Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία με..προϋποθέσεις!

Κλειστά σχολεία με..προϋποθέσεις!

Το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης θα εξετάσει σήμερα μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία υπό προϋποθέσεις σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις προτάσεις που θα συζητήσουν οι ειδικοί είναι το κλείσιμο των σχολείων για έξι ημέρες εάν καταγραφούν σε σχολική αίθουσα τρία έως πέντε περιστατικά της νέας γρίπης.

Το ίδιο θα ισχύσει ακόμη και αν εκδηλώσουν πυρετό πάνω από 37,5 μαζί με ένα ακόμη σύμπτωμα (βήχα, πονόλαιμο, καταρροή, μυαλγίες) περισσότερα από πέντε παιδιά. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείνουν τα σχολεία, όταν απουσιάζει το 50% των μαθητών.

Την ίδια ώρα οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών καταρτίζουν ειδικό σχέδιο δράστης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Η διοίκηση του Ιδρύματος προτείνει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τη συγκρότηση ομάδας εξειδικευμένων πανεπιστημιακών που θα συμμετέχουν στην ορθή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νέα γρίπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα, καταγράφτηκαν στη χώρα μας 48 νέα κρούσματα, φτάνοντας συνολικά τα 2.149.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε