Ελλάδα

Κλειστός λόγω έργων το Σάββατο ο ΧΥΤΑ Φυλής – Πότε θα ανοίξει

Κλειστός θα παραμείνει αύριο Σάββατο ο ΧΥΤΑ Φυλής ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Το κλείσιμο του ΧΥΤΑ επιβεβαίωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά ώστε «ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εργασίες, την ανάγκη των οποίων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών».

Ο κ. Μπιζά τόνισε πως έχουν ενημερωθεί οι δήμοι και την δευτέρα η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί. Όσον αφορά τις εργασίες αυτές αφορούν «στην επιχωμάτωση και σταθεροποίηση των δρόμων πρόσβασης των απορριμματοφόρων προς το χώρο εναπόθεσης των φορτίων τους, εντός του ΧΥΤΑ».

Όπως αναφέρει πρόκειται για χωματόδρομους οι οποίοι «λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας εβδομάδας αποσταθεροποιήθηκαν», με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στη ροή εισόδου και αποχώρησης των οχημάτων στον ΧΥΤΑ, διάφορα μηχανικά προβλήματα καθώς και ανυπομονησία στους οδηγούς τους.

Η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ σημειώνει ότι «οι εργασίες κυρίως αφορούν σε χωματοκαλύψεις, που πραγματοποιούνται καθημερινά για τη βέλτιστη απόδοση του χώρο, τόσο στο κομμάτι των δρόμων όσο και στο σημείο εναπόθεσης των απορριμμάτων οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθούν εγκαίρως εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων» .

Για το θέμα μίλησε και ο Άρης Βρούστης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος περιγράφει αναλυτικά τα προβλήματα στον ΧΥΤΑ και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα είναι το Σάββατο κλειστός.

Όπως σημειώνει τα σημαντικά ζητήματα είναι δυο. Το ένα αφορά στους δρόμους εντός του ΧΥΤΑ, οι οποίοι καλύφθηκαν από λάσπη και λόγω της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης δεν έγινε δυνατή η αποκατάστασή τους. Το δεύτερο οφείλεται στη μαζική είσοδο όλων των οχημάτων η οποία επιβαρύνει στα μέγιστα όλη την κατάσταση. Μάλιστα περιγράφοντας το πρόβλημα αναφέρει πως “φανταστείτε να έρχονται 700 βαριά οχήματα όλα μαζί να αδειάσουν στις 7:00 το πρωί σε λασπωμένους δρόμους, με έκδηλη την ανυπομονησία των οδηγών τους, να αποχωρήσουν το συντομότερο για να επιστρέψουν σπίτια τους».

Μάλιστα τόνισε πως τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα που δεν μπορούν να πλησιάσουν καν τον χώρο απόθεσης, αδειάζουν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και διαβεβαιώνει ότι όλες αυτές τις ημέρες το «προσωπικό του Συνδέσμου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να μην κινδυνέψουν οδηγοί και εργαζόμενοι. Τέλος, τονίζει ότι «τη Δευτέρα θα έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα, ίσως, και την Κυριακή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρτα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 35χρονη μητέρα - Πώς η απόφραξη εντέρου την οδήγησε στον θάνατο 2 εβδομάδες αφού γέννησε
Τριήμερο πένθος κήρυξε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου μιας και η άτυχη μητέρα είχε διοριστεί σε νηπιαγωγείο του νησιού, τον περασμένο Σεπτέμβριο
35χρονη
Τα αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης κατασκοπείας – Ο ρόλος των συνεργατών του Σμήναρχου και οι υπόνοιες για απειλές
Δεν έχει αποσαφηνιστεί το συνολικό ποσό που φέρεται να έλαβε, καθώς δεν έχουν δοθεί στις Αρχές οι κωδικοί πρόσβασης του ψηφιακού πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων από το οποίο πληρωνόταν επί περίπου ενάμιση χρόνο
Ο κατηγορούμενος σμήναρχος