Ελλάδα

Κολωνός: Ανακοίνωση της αστυνομίας για την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη – «Δεν ζητήθηκε μόνιμη φύλαξη»

Ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος της 12χρονης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στη συγκλονιστική υπόθεση του Κολωνού.

Σχετικά με την καταγγελία για επίθεση αγνώστου με μαχαίρι κατά της 12χρονης από τον Κολωνό, η ΕΛΑΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η υπόθεση εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά».

Ειδικότερα, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα παρακάτω:

«Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στο σπίτι όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έγινε το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο σπίτι επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία», σημειώνει η αστυνομία και καταλήγει επισημαίνοντας ότι:

«Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η ανήλικη από άγνωστο άνδρα στον τόπο που διαμένει σε νησί του Ιονίου, οι συνήγοροι της οικογένειας θα ζητήσουν από την Εισαγγελία Ανηλίκων τη φύλαξη του σπιτιού.

Παράλληλα, η 12χρονη ζητά από την Ανακρίτρια να δώσει νέα κατάθεση στην οποία θα κατονομάσει 6 ή 7 νέα πρόσωπα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Η θερμοκρασία «πέφτει», οι άνεμοι δυναμώνουν
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς
Βροχή στην Αθήνα
Ηχητικό ντοκουμέντο με τους 6 μοιραίους πυροβολισμούς της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Μέσα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα, ο δράστης εκτέλεσε τον ιδιοκτήτη μέσα στο γραφείο του, έτρεξε πίσω από τον επιστάτη και τον πυροβόλησε πισώπλατα και στη συνέχεια έριξε άλλη μια σφαίρα στο κενό
Φοινικούντα: Ηχητικό ντοκουμέντο με τους 6 μοιραίους πυροβολισμούς της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
«Εγώ τον βρήκα νεκρό, τελειωμένο μέσα στο αμάξι» λέει η σύζυγος του 39χρονου που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια
Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή της συζύγου του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, που σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών - «Δεν έχω πει στα παιδιά ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας τους, του έστησαν καρτέρι» τόνιζει
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς στα Βορίζια
Νέα κατάθεση από τον ανιψιό του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα - Προχωρούν οι έρευνες για τη διπλή δολοφονία
Ο 33χρονος ανιψιός εκλήθη από την ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστωθούν αν υπάρχουν κενά σε σχέση με τις προηγούμενες καταθέσεις του, αλλά και με κάποια νέα ευρήματα
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα