Ελλάδα

Κολωνός: Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης

Πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Πειθαρχικός έλεγχος σε 6 δικηγόρους

Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

«Λυπάμαι που η υπόθεση έχει γίνει ριάλιτι» λέει η δικηγόρος της 37χρονης στο Live News

Νωρίτερα στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η δικηγόρος της 37χρονης μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό που έκανε λόγο για υπερπροβολή της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισε η Ασπασία Ταραχοπούλου «αυτά που άκουσα ότι συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, δεν συμπεριλαμβάνονται. Δεν μπορώ να σας δώσω καμία απάντηση για την υπόθεση που δεν είναι στο κατηγορητήριο. Λυπάμαι για το ότι η δικογραφία έχει γίνει φύλλο και φτερό στις εκπομπές και στους δημοσιογράφους. Λυπάμαι για το ότι δε λαμβάνει κανείς υπόψιν ότι υπάρχουν 8 παιδιά που τραυματίζονται από όλα αυτά και λυπάμαι που λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν».

Παράλληλα όπως τόνισε η κ.Ταραχοπούλου «η μητέρα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και θα αποφασιστεί αν είναι αθώα ή ένοχη. Η υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα, έχει καταντήσει την υπόθεση ριάλιτι».

Τέλος η συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι η προβολή της υπόθεσης έχει ξεφύγει από το επιτρεπτό μέτρο και αυτό είναι προς βλάβη των παιδιών. Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει παρέμβει το ΕΣΡ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βεντέτα στα Βορίζια: Το ολονύχτιο μοιρολόι στο σπίτι του 39χρονου, τα 5 πρόσωπα που είναι στο «κάδρο» των Αρχών και τα κλειστά στόματα
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τα 3 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο αιματοκύλισμα - Δραματικές οι στιγμές στο σπίτι του 39χρονου
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς 22
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
5