Ελλάδα

Κορονοϊός: 1410 νέα κρούσματα σήμερα 12/02

Ξεπέρασαν τα 170.000 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. 6077 νεκροί από την αρχή της πανδημίας. 293 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα παραμένουν σε τετραψήφιο νούμερο καθώς σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν 1410 νέες μολύνσεις.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν 21 θάνατοι από κορονοϊό ενώ 293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:  Σήμερα ανακοινώνουμε 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορoνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ αναλυτικά την παρουσίαση του ΕΟΔΥ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου που αγνόησε τα σήματα και παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στην Θεσσαλονίκη
Ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου δεν πρόλαβε να περάσει
Τρένο
Η στιγμή του τροχαίου στον Κολωνό - Μεθυσμένη οδηγός μηχανής συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα στον
Στο πρώτο εκπνεόμενο αλκοτέστ που της έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας, βρέθηκε θετική στην κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του πλημμελήματος
Τροχαίο στον Κολωνό
5