Ελλάδα

Κορονοϊός: 8 συλλήψεις και πάνω από 1.400 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Οκτώ συλλήψεις, 34 συνολικά παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, 210 πρόστιμα για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.444 για μη χρήση μάσκας, είναι ο απολογισμός των 47.161 ελέγχων που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ χθες, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας: Συνελήφθησαν 8 άτομα και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 5 καταστήματα στην Αττική. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία 4 στην Αττική και από 1 σε Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Επίσης, η ΕΛΑΣ βεβαίωσε 210 παραβάσεις για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 138 στην Αττική, 32 στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 12 στη Δυτική Μακεδονία, 8 στη Θεσσαλονίκη, 4 στην Ήπειρο και 3 στη Θεσσαλία.

Ακόμη, βεβαιώθηκαν 1.444 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 1.442 πρόστιμα των 150 ευρώ και 2 των 300 ευρώ, ως εξής: 594 στην Αττική, 175 στη Θεσσαλονίκη, 149 στην Κεντρική Μακεδονία, 116 στη Στερεά Ελλάδα, 96 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 74 στη Θεσσαλία, 47 στα Ιόνια Νησιά, 45 στην Κρήτη, 31 στη Δυτική Μακεδονία, 28 στην Πελοπόννησο, 26 στο Βόρειο Αιγαίο, 24 στη Δυτική Ελλάδα, 23 στην Ήπειρό και 16 στο Νότιο Αιγαίο.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη ύψους 500.000 ευρώ και τα ηρεμιστικά
Οικονομικά κίνητρα «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την στυγερή δολοφονία της γυναίκας - Προσπαθούσε να πουλήσει το σπίτι στο Κολωνάκι αλλά η μητέρα του αρνιόταν
Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι – Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
9
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα, ο πατέρας και ο 6χρονος αδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα - Τι λέει γείτονας και φίλος της οικογένειας στο newsit.gr για την τραγωδία στο Ρίζωμα
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»