Ελλάδα

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει «το σκηνικό» της πανδημίας τον Σεπτέμβριο

Στο ενδεχόμενο «αλλαγής σκηνικού» της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης. 

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5» είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ‘δεξαμενή’» πρόσθεσε καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. 

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα self test, ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι ανοίγοντας τα σχολεία με χωρίς μέτρο μπορεί να μην αποτελέσει πρόβλημα για τις 12 Σεπτέμβρη, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει στο τέλος του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι για αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει μια πτώση στους δείκτες, ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χρήστος Μαυρίκης: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του – Παραμένει κρατούμενος
Ο κατηγορούμενος για σειρά πλημμελημάτων οδηγήθηκε πίσω στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμείνει έως και αύριο, οπότε και αναμένεται να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών
Ο Χρήστος Μαυρίκης
Η αποκαλυπτική κατάθεση του υδραυλικού της «Βιολάντα» - «Με έβαλαν να εγκαταστήσω γραμμή προπανίου χωρίς να είμαι ειδικός»
Ο 50χρονος εργαζόμενος βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών της Πυροσβεστικής που χειρίζονται την υπόθεση στις 7 Φεβρουαρίου. Σοκάρουν τα όσα είπε
Το εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα 16
Ο Χρήστος Μαυρίκης στο Αυτόφωρο – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τους πυροβολισμούς στα Σπάτα
Ο άλλοτε «αρχικοριός» κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όπλου κρότου λάμψης, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή πυρομαχικών, απείθεια, απειλή και παράνομη κατοχή ναυτικής φωτοβολίδας
Ο Χρήστος Μαυρίκης στο Αυτόφωρο – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τους πυροβολισμούς στα Σπάτα 5
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με μια κοινή τους φωτογραφία: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ»
Με ανάρτηση στο Instagram μίλησε για τη «φλόγα», τη διαύγεια και την «περιέργεια ενός νέου ανθρώπου» που, όπως σημείωσε, διατήρησε μέχρι τέλους η κορυφαία βυζαντινολόγος
Μαρέβα Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ