Ελλάδα

Κορονοϊός: Απαλλαγή του ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες που δίνονται δωρεά στο Δημόσιο

Απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α. τα αγαθά και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς με το Δημόσιο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε τη διαδικασία απαλλαγής από τον Φ.Π.Α., των παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς με το Δημόσιο.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της απαλλαγής από τον ΦΠΑ, οι υποχρεώσεις του δωρητή ή του φορέα υλοποίησης της δωρεάς καθώς και οι υποχρεώσεις του προμηθευτή των παραδοτέων αγαθών και υπηρεσιών.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι “η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κου Βεσυρόπουλου, διευκολύνει ουσιωδώς την πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο (κινητά και ακίνητα για κοινωφελείς σκοπούς, όπως δωρεές στο χώρο της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και της δημόσιας ασφάλειας), ενισχύει τις συνέργειες του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και ενθαρρύνει τις δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτει, με στόχο όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την απειλή του κορονοϊού (COVID-19), δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για επίθεση σε βάρος queer ατόμου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική – Του πετούσαν αναμμένα τσιγάρα
«Ήταν βάναυσοι, επιθετικοί και αισθάνονταν πλήρως ανέγγιχτοι. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά σε επιβάτες, μέσα σε έναν δημόσιο σταθμό, μέρα μεσημέρι. Κανείς δεν παρενέβη»
Οι τρεις νεαροί που επιτέθηκαν σε queer άτομο 3