Ελλάδα

Κορονοϊός: Ελλάδα και Κύπρος εξαιρούνται από τις χώρες “μεγάλης ανησυχίας” στην Ευρώπη

Ο κορονοϊός τρομοκρατεί την Ευρώπη όπως καταδεικνύει ο αυξανόμενος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και θανάτων. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο η τελευταία αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) εξαιρεί τις δύο χώρες από την κατηγορία “μεγάλης ανησυχίας”.

Καθώς ο κορονοϊός έχει περικυκλώσει τη Γηραιά Ήπειρο, η εξέλιξη της επιδημίας σε 23 χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί πλέον “μεγάλη ανησυχία”, βάσει της νεότερης αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) που δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή (23.10.2020).

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εξαίρεση της Ελλάδας, της Κύπρου, της Φινλανδίας και της Εσθονίας, εισέρχονται πλέον στην κατηγορία αυτή, έναντι επτά πριν από έναν μήνα, αναφέρει στην αξιολόγησή του το ECDC.

Η νεότερη εξέλιξη της επιδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες “δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, με την πλειονότητα των χωρών να βρίσκονται σε μια πολύ ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση”, ανέφερε η επικεφαλής του κέντρου αυτού που εδρεύει στη Στοκχόλμη, η Αντρέα Άμον, στην ανακοίνωση του ECDC.

Click4more: Ιδού ο πανευρωπαϊκός χάρτης του κορονοϊού: Οι “κόκκινες” χώρες, που βρίσκεται η Ελλάδα

“Ο αντίκτυπος σε ό,τι αφορά τις πιέσεις στις υπηρεσίες υγείας και τη θνησιμότητα γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Μαζί με τα υψηλά επίπεδα μετάδοσης, η προστασία των ευπαθών ανθρώπων γίνεται πιο δύσκολη και είναι αναπόφευκτο περισσότεροι εξ αυτών να προσβληθούν σοβαρά”, σημειώνει η ίδια.

Από τον Αύγουστο, το ποσοστό των θετικών τεστ αυξάνεται σταθερά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια ένδειξη ότι η μόλυνση εξαπλώνεται, καθώς η προαναφερθείσα αύξηση δεν μπορεί να εξηγηθεί από τον αυξημένο αριθμό των τεστ, υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία, που καλύπτει τις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

“Είναι απαραίτητο να υπάρξουν ισχυρές δράσεις δημόσιας υγείας για να αντιστραφεί ο άμεσος κίνδυνος να δούμε τα συστήματα υγείας να ‘υπερφορτώνονται’ και να μην μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες”, δήλωσε η Άμον.

Η Ευρώπη, που πλήττεται από ένα δεύτερο κύμα του Covid19, είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας, με την επιστροφή περιοριστικών μέτρων και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε αρκετές χώρες. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η αξιολόγηση του ECDC έθεσε επτά χώρες της ΕΕ σε κατάσταση “σοβαρής ανησυχίας”, αλλά η πλειονότητα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ήταν ήδη στο όριο του να εισέλθει σε αυτή την κατηγορία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Κεφαλογιάννη – Μάτσα: Η υπουργός Τουρισμού ζητά τα παιδιά να μην αλλάζουν συνεχώς σπίτια – Για τεχνητές εντάσεις μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένος ο συνθέτης
Η έφεση είναι αβάσιμη και τα παιδιά δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε δικαστικές αίθουσες, λέει η πλευρά Μάτσα
Μίνως Μάτσας και Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη: Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Σε 365 ημέρες, αξίζει να αφιερώσουμε έστω μία ή δύο στην υγεία μας», είπε ο δήμαρχος Αη Στράτη, προσθέτοντας πως η πρόληψη είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για την οικογένειά του
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη:  Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Η ΓΑΔΑ σε διάλογο με την Ιστορία»: Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την 25η Μαρτίου – Κεντρική ομιλήτρια η Μαρία Ευθυμίου
Αναδείχθηκε ο σύγχρονος ρόλος της ΕΛΑΣ ως εγγυήτρια της έννομης τάξης και προστάτιδας των θεσμών, συνεχίζοντας ιστορικά την προσπάθεια διασφάλισης της σταθερότητας
Αθανάσιος Κάμπρας / Μαρία Ευθυμίου
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη
Σε προνομιακή τοποθεσία στην ανατολική πλευρά του The Ellinikon, το East Village και το Skyline Havens υπόσχονται σύγχρονη, «έξυπνη» διαβίωση με άμεση πρόσβαση στο μετρό, κοντά στο πάρκο, το mall και τις βασικές υποδομές της νέας ανάπτυξης.
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη