Ελλάδα

Κορονοϊός: Γιατί προσβάλλονται περισσότερο οι νέοι – Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του τελευταίου μήνα

Η πίεση στις ΜΕΘ θα συνεχιστεί για άλλες τρεις με τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τον κ. Καλομενίδη. Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ποια τα σχέδια της κυβέρνησης για χαλάρωση του lockdown... όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας, που προσβάλλονται από κορονοϊό, από την έναρξη του νέου έτους και ειδικά τον τελευταίο μήνα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Κι όλα αυτά ενώ οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Δευτέρα, 08.03.2021, κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρες ήταν: Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τα οποία τα 556 κρούσματα -δηλαδή ξανά σχεδόν τα μισά- εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 108 στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. δείτε εδώ τον αναλυτικό χάρτη της διασποράς).

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις 8 Φεβρουαρίου, οι διασωληνωμένοι ηλικίας 40-64 ήταν 88 και μέσα σε ακριβώς ένα μήνα διπλασιάστηκαν. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας (08.03.2021), οι διασωληνωμένοι αυτής της ηλικιακής κατηγορίας έχουν φτάσει τους 176, αποτελώντας το 36,9% των ασθενών με Covid-19, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της χώρας και αυτή τη στιγμή είναι 477.

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για το πρώτο νεογέννητο – θύμα του κορονοϊού στη χώρα

Σύμφωνα με τον πνευμονολόγο του “Ευαγγελισμού” και επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ, Γιάννη Καλομενίδη, “η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό προσβάλλονται περισσότερο νέοι άνθρωποι”. Ο ίδιος τόνισε στην ΕΡΤ πως “για άλλες 3-4 εβδομάδες η πίεση στις ΜΕΘ θα είναι μεγάλη”. 

“Το φάσμα κατεβαίνει και σε αυτούς που είναι 20 και 25 ετών”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ για τους διασωληνωμένους η πνευμονολόγος του “Σωτηρία”, Μάτα Τσικρίκα, προσθέτοντας πως “δυστυχώς έχουμε και διασωληνωμένους από την ίδια οικογένεια. Δυστυχώς έχουμε χάσει και δύο ανθρώπους από την ίδια οικογένεια”.

Ανησυχητική η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας βδομάδας για τις εισαγωγές με κορονοϊό στα νοσοκομεία, μέσα σε πέντε ημέρες ο αριθμός τους αυξήθηκε κατακόρυφα. Την 1η Μαρτίου οι εισαγωγές στην επικράτεια ήταν 289 και το Σάββατο 6 Μαρτίου έφτασαν τις 429. 

Click4more: Lockdown: «Στρώνει τραπέζι» στις 12 Απριλίου η εστίαση με νέους κανόνες

Συνολικά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, εισήχθησαν στα νοσοκομεία της χώρας 2572 ασθενείς με Covid-19. Ο μέσος όρος των ημερών από 1-7/3 ήταν 367 εισαγωγές την ημέρα, ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, την τελευταία του Φεβρουαρίου ήταν 292 οι εισαγωγές. 

Στο «μέτωπο» των εμβολίων, σημειώνεται πως στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, 08.03.2021, ανακοινώθηκε και επίσημα πως το εμβόλιο της Astrazeneca θα χορηγείται εφεξής σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν).

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η ανιψιά θεωρεί ότι πίσω από τους 22χρονους δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα υπάρχουν συγγενείς» λέει η δικηγόρος της
Ο 68χρονος με συμβολαιογραφική πράξη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί και την τέφρα του να παραλάβει ο ανιψιός του, πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και 12 μέρες - Τι ισχύει για το ενδεχόμενο του ηθικού αυτουργού
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις 37 συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οργανωμένη εγκλήματική ομάδα» – Πώς ξέπλεναν τα χρήματα
«Για να αποκρύψουν την παράνομη προέλευση των εσόδων, οι ύποπτοι πιστεύεται ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια, διοχέτευσαν τα κεφάλαια μέσω πολλών τραπεζικών λογαριασμών και τα ανακάτεψαν με νόμιμο εισόδημα».
Eurokinissi
Γωγώ Τσαμπά: Από την πίστα, στο εδώλιο – Ο σχολικός χορός, το τηλεφώνημα στην αστυνομία και η δίκη που δεν έγινε
Η γνωστή τραγουδίστρια και ο συγκατηγορούμενός της κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ησυχίας και απείθεια, με το περιστατικό να έχει σημειωθεί το 2021, περίοδο κατά την οποία ίσχυαν ακόμη και κάποιοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας
Η Γωγώ Τσαμπά
Η Βούλα Πατουλίδου «αποχαιρέτησε» τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο: «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Βορράς ζήτω κι εσύ, όπου κι αν βρίσκεσαι»
Στο «αντίο» της, η πρώην αθλήτρια θυμήθηκε τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1992, όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος τη συνεχάρη live σε συναυλία στη Λευκωσία
Διονύσης Σαββόπουλος