Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μάχη ζωής για τους διασωληνωμένους στους διαδρόμους – To Live News στο Κρατικό Νίκαιας

Κορονοϊός: Μάχη ζωής για τους διασωληνωμένους στους διαδρόμους – To Live News στο Κρατικό Νίκαιας

Η πανδημία του κορονοϊού χτυπά αλύπητα τη χώρα και οι εικόνες που έρχονται από τα νοσοκομεία σοκάρουν. Πραγματική γροθιά στο στομάχι. Τα πλάνα μέσα από το Κρατικό Νίκαιας αποτυπώνουν την ωμή πραγματικότητα.

Ασθενείς με κορονοϊό, διασωληνωμένοι σε απλό κρεβάτι δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή. Τους κρατά ζωντανούς η φορητή συσκευή που τους δίνει την ανάσα και την ελπίδα όπως καταγράφει η κάμερα της εκπομπής Live News.

«Θύματα πολέμου τα λέμε εμείς. Θύματα πολέμου», λένε οι γιατροί. Οι διασωληνωμένοι σήμερα στο Κρατικό της Νίκαιας ανέρχονται στους 17.

«Έμφραγμα» στο Γεννηματάς

Γιατροί επί τω έργω και στο Γεννηματάς. Μεταφέρουν πάνω σε φορείο ασθενή στην κλινική covid πρόκειται για μια από τις 64 εισαγωγές που έγιναν στην χτεσινή πολεμική εφημερία.

Μία από τους γιατρούς που έδωσαν χτες τιτάνια μάχη κάτω στα επείγοντα μιλάει στο Live News για την εφιαλτική εφημερία.

«190 κλίνες Covid είναι κατειλημμένες. Έχουμε 13 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και έχουμε μια απίστευτη διασπορά σε όλες τις κλινικές», λέει η Ελένη Μπάγια, επιμελήτρια ΤΕΠ νοσοκομείου Γεννηματάς.

Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Γεννηματάς είναι 14. Κάποιοι απ’ αυτούς περιμένουν μέρες για να βρουν μια θέση στην εντατική.

«Από την πλατφόρμα του ΕΚΑΒ προκύπτει ότι οι 60 από τους 130 διασωληνωμένους περιμένουν παραπάνω από 3 ημέρες».

Στην κόψη του ξυραφιού και το Τζάνειο, με έναν ασθενή κορονοϊού να κάνει εισαγωγή κάθε τέταρτο. Η εφημερία έληξε με 4 διασωληνωμένους να παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

«Ήταν μια ακόμη δύσκολη εφημερία απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει εδώ κι ένα μήνα. Δύσκολη εφημερία με 60 εισαγωγές», τονίζει η Στυλιανή Γερακάρη, διευθύντρια ΤΕΠ Covid νοσοκομείου Τζάνειου.

Όλη τη βδομάδα προετοιμάζεται ο «Ευαγγελισμός» για τη σημερινή νύχτα που αναμένεται δύσκολη και απρόβλεπτη.

«Προετοιμάζεται ο Ευαγγελισμός όλη τη βδομάδα για την εφημερία. Κάνουμε εισαγωγές και στις πρωινές εφημερίες», σημειώνει η Αγγελική Μπαλαδήμα, εντατικολόγος ΤΕΠ Ευαγγελισμού.

Τρίκαλα: 1 στους 3 υγειονομικούς αρνείται να εμβολιαστεί 

Την ίδια ώρα σοκάρει η είδηση που έρχεται από τα Τρίκαλα και αναφέρει πως ένας στους τρεις υγειονομικούς του νοσοκομείου δηλώνει «αρνητής» του εμβολίου.

«Είναι μεγάλο το ποσοστό για ένα νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε και να κοιτάμε ασθενείς και να ‘μαστε τόσο κοντά, άσχετα αν είσαι διοικητικός ή τεχνικός, αλλά πολύ περισσότερο και το νοσηλευτικό, οφείλει να κάνει το εμβόλιο», λέει ο Κωνσταντίνος Ντόβας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε υποχρεωτικά rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

«Εισπρακτικές του τηλεφωνούν στην εντατική»

Πολλοί συμπολίτες μας διασωληνωμένοι δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή. Δικηγόρος ασθενούς καταγγέλλει πως την ώρα που ο διασωληνωμένος πελάτης του δίνει τη δική του μάχη στην εντατική, εισπρακτική εταιρία έχει σπάσει τα τηλέφωνα.

«Δίνει τη μάχη για τη ζωή του για να το πούμε με απλά λόγια και μολονότι έχει στείλει μήνυμα ότι νοσηλεύεται συνεχίζει να δέχεται τηλεφωνήματα από εισπρακτική», λέει ο δικηγόρος Δημήτρης Αδάμος.

Ο 70χρονος ασθενής αναμένεται να κινηθεί νομικά εναντίον της εισπρακτικής μόλις βγει σώος και αβλαβής από την μεγάλη περιπέτεια υγείας του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις