Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέο φάρμακο εξετάζουν Έλληνες γιατροί – Πώς αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι σε 15 ημέρες

"Εκτόξευση" του δείκτη θετικότητας σήμερα στο 5,24. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 698 νέα κρούσματα και 26 νεκρούς από κορονοϊό, το τελευταίο 24ωρο.

Ένα νέο φάρμακο εξετάζεται από Έλληνες γιατρούς για το αν θα μπει στο πρωτόκολλο ως θεραπευτικό κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο για παρασιτικές λοιμώξεις, όπως η ψώρα. Παράλληλα, αναμένεται η απόφαση για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Ήδη εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα προς έγκριση στον ΕΜΑ και στην περίπτωση που δοθεί το “πράσινο φως” (σ.σ. η απόφαση αναμένεται στις αρχές του Μαρτίου), η χώρα μας θα παραλάβει μονοκλωνικά αντισώματα. 

Ανησυχητική η νέα αύξηση των διασωληνωμένων

Στο μεταξύ, ανησυχητική είναι η νέα αύξηση των διασωληνωμένων μέσα σε 15 ημέρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι 299 (67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 1224 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18,95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς.

Δείτε πώς αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα

Ημερομηνία Διασωληνωμένοι
1 Φεβρουαρίου 248
2 Φεβρουαρίου 244
3 Φεβρουαρίου 246
4 Φεβρουαρίου 249
5 Φεβρουαρίου 246
6 Φεβρουαρίου 249
7 Φεβρουαρίου 262
8 Φεβρουαρίου 276
9 Φεβρουαρίου 277
10 Φεβρουαρίου 284
11 Φεβρουαρίου 281
12 Φεβρουαρίου 293
13 Φεβρουαρίου 300
14 Φεβρουαρίου 301
15 Φεβρουαρίου 299

Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας

Για 13 ημέρες ο δείκτης θετικότητας ήταν κάτω από το όριο κινδύνου, δηλαδή το 4, ωστόσο, σήμερα (15.02.2021) υπήρξε εκτόξευση. Ανέβηκε στο 5,24 δείχνοντας ότι η πανδημία είναι εδώ και επιμένει. Μπορεί τα τεστ που έγιναν να ήταν λίγα, συνολικά 13.304, ωστόσο ο δείκτης θετικότητας αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος παραμένει ανάμεσά μας και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

Η τελευταία φορά που ο δείκτης θετικότητας πάνω από το 5 ήταν στις 7 Ιανουαρίου όταν τότε είχε φτάσει στο 5,80. Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί έχουν βάλει ως όριο το 4 και αν αυτός ο δείκτης είναι για κάποιες ημέρες υψηλός τότε μπαίνουν στη διαδικασία να εισηγηθούν μέτρα.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, 698 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο έλεος της κακοκαιρίας Πρέβεζα, Μεσσηνία, Ηλεία και Λέσβος - Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες
Διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους - Σε συναγερμό το Κατάκολο, έπεσε τοίχος σπιτιού στη Μεσσηνία - Πλημμύρισαν θερμοκήπια στην Πρέβεζα
Σοβαρές ζημιές στους δρόμους της Ηπείρου από την κακοκαιρία
Καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ σφυροκοπούν την χώρα - Δείτε χάρτες με την πορεία της αφρικανικής σκόνης
Βυθισμένες στην σκόνη, Αττική, ανατολική Στερεά, Κρήτη, Πελοπόννησος, Κυκλάδες και Εύβοια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής
Αφρικανική σκόνη
Πώς έγινε το έγκλημα στο Ηράκλειο με θύμα τον 67χρονο – Ο αδελφός του δεν είχε συνειδητοποιήσει πως τον σκότωσε, φωτογραφίες από το σπίτι όπου έγινε το φονικό
Σε κατάσταση μέθης άρπαξε το μαχαίρι και τον χτύπησε σε καρωτίδα και κοιλιά - Ο 67χρονος είχε επιστρέψει πριν από λίγους μήνες στο πατρικό του - Κάτοικοι αναφέρουν πως ο δράστης δημιουργούσε συχνά προβλήματα
Σπίτι 6