Ελλάδα

Κορονοϊός: Πάνω από 26.000 ευρώ τα πρόστιμα την περασμένη εβδομάδα για μη τήρηση των μέτρων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 28.100 ευρώ, επιβλήθηκαν από τους ελέγχους της προηγούμενης εβδομάδας στην αγορά, εκ των οποίων 26.100 ευρώ, αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή για τα αποτελέσματα της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 23.11.2020 έως και 29.11.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.924 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και 16 που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, έλαβαν χώρα σε Αττική, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 28.100 ευρώ, εκ των οποίων 26.100 ευρώ, αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και 2.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός
Συγκλονίζει ο παππούς του βρέφους που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στον Βόλο το 2023 - «Όλοι παίρνουν ρούχα στα εγγόνια τους, εγώ κάθομαι στο μνήμα»
Αυτό που αγανάκτησε την οικογένεια ήταν μία τεχνική έκθεση στο δικαστήριο, που αναφέρει ότι ο οδηγός δεν έτρεχε ενώ πήγαινε με 104 χλμ/ ώρα υπό την επήρεια αλκοόλ
Βόλος
Συγκλονιστικό βίντεο με τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 52χρονου στο Ναύπλιο το 2024 - Όσα κατέθεσε το θύμα πριν καταλήξει
Ο 52χρονος όσο είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με νοήματα, κατέθεσε μηνύσεις κατά των δύο ανδρών που τον χτύπησαν, αλλά και κατά της φίλης του και του ιδιοκτήτη του μπαρ, καθώς τους θεωρούσε ηθικούς αυτουργούς
Ναύπλιο
12