Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση αν επιδεινωθεί η κατάσταση

Κορονοϊός: Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση αν επιδεινωθεί η κατάσταση

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας με την κυβέρνηση να έχει ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της λήψης νέων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η επιδημία.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Μαξίμου συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας με την ανησυχία να παραμένει.

Αν δεν υπάρξει κάποια μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μία σειρά έκτακτων μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός,  τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική. 

Click4more: Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα σήμερα (17/08) στην Ελλάδα – Δύο νεκροί

Να σημειωθεί πως από το πρωί της Δευτέρας (17.08.2020) τέθηκαν σε ισχύ μια σειρά από μέτρα και αν δεν αποδώσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου να ανακοινωθούν και άλλα. 

Οι παρεμβάσεις που θα συζητηθούν την Τετάρτη 19/8 σε νέα σύσκεψη είναι οι εξής:

–  Αξιολόγηση μέτρων προηγούμενων ημερών με βάση την πορεία των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα για να δουν αν αυτά έχουν αποδώσει 
–  Αν θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους
–  Τηλεργασία – Πόσοι κλάδοι μπορούν να συνεχίσουν με αυτό 
–  Στοχευμένα τεστ (ηλικιακές ομάδες – περιοχές)
–   Τοπικά  lockdown
–  Μέτρα τύπου “Πόρου” σε μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει εξάπλωση του κορoνοιού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις